Sport

Video exclusiv. Cum arată camera secretă de pe stadionul Giulești, unde se depozitau materialele pirotehnice. Comunicatul Parchetului

Incredibil, dar adevărat! La stadionul Giulești, Poliția a descoperit o cameră secretă unde se depozitau materialele pirotehnice
14.03.2024 | 14:36
Video exclusiv Cum arata camera secreta de pe stadionul Giulesti unde se depozitau materialele pirotehnice Comunicatul Parchetului
Video exclusiv. Cum arată camera secretă de pe stadionul Giulești, descoperită de Poliție, unde se depozitau materialele pirotehnice. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia unor imagini video uluitoare. Poliția a găsit la stadionul Giulești o cameră secretă în care se depozitau materialele pirotehnice. Președintele Rapidului, Daniel Niculae, este anchetat în acest dosar de mare amploare.

Cameră secretă pe Giulești! Poliția a descoperit unde se depozitau materialele pirotehnice

Apar noi dezvăluiri în cazul care a dinamitat fotbalul românesc în dimineața zilei de joi, 14 martie, când Daniel Niculae, președintele Rapidului și liderul de galerie Liviu Ungurean „Bocciu” au ajuns la audieri în același dosar privind introducerea pe stadion a materialelor pirotehnice.

ADVERTISEMENT

În timpul perchezițiilor, autoritățile au descins inclusiv la stadionul Giulești. Spre stupoarea tuturor, polițiștii au descoperit la arena pe care echipa lui Cristiano Bergodi își dispută meciurile de acasă o cameră secretă în care erau depozitate materialele pirotehnice.

Comunicatul Parchetului: „Au fost ridicate materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe şi sume de bani”

Anchetatorii spun că, prin acţiunile distrugere a gazonului, a fost pusă în pericol integritatea fizică a mai multor persoane, de la fotbalişti la copii de mingi.

ADVERTISEMENT

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate mai multe materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe şi sume de bani”, anunţă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în urma celor 19 percheziţii domiciliare pe care le-au făcut în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Iaşi în dosarul care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi alte infracţiuni.

Anchetatorii precizează că au dispus continuarea urmăririi penale faţă de 17 suspecţi, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi distrugere.

ADVERTISEMENT

„În fapt, s-a reţinut că în cursul anului 2023 pe raza mun. Bucureşti s-a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat mai multe persoane şi care avea drept scop introducerea şi folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfăşurării meciurilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice prin violenţe asupra bunurilor şi distrugerea suprafeţei de joc prin folosirea materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri ş.a.)”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Derby-urile cu Dinamo și FCSB, țapii ispășitori

Din informațiile obținute în exclusivitate de site-ul nostru, dosarul a fost deschis strict pe galeria Rapidului (Peluza Nord) pentru incidentele de la meciurile Dinamo – Rapid 1-2, din 27 ianuarie, și Rapid – FCSB 4-0, din 9 martie, ambele pe Arena Națională. Totuși, deci meciul cu roș-albii s-a disputat pe cel mai mare stadion din țară, fanii alb-vișinii nu s-au deplasat la arenă și au văzut de pe Giulești derby-ul.

ADVERTISEMENT

Referirea din comunicat la județele Ilfov, Prahova și Iași, se referă la faptul că galeria Rapidului ar fi fost ajutată de persoane din zonele respective să introducă pe stadion materiale pirotehnice, în timp ce fanii ar fi fost ajutați de angajați ai clubului de sub Podul Grant.

VIDEO EXCLUSIV | Cum ARATA CAMERA SECRETA de pe Giulesti unde se depozitau materialele pirotehnice

ADVERTISEMENT