News
notix pixel id

Aurescu: „Suntem preocupaţi, România şi Polonia, de desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti”. Declarație comună a miniștrilor de externe de la București și Varșovia

Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, afirmă că România şi Polonia sunt preocupate de amenințarea forțelor rusești de la Marea Neagră și din Ucraina.
23.11.2021 | 23:36
Aurescu: „Suntem preocupaţi, România şi Polonia, de desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti”. Declarație comună a miniștrilor de externe de la București și Varșovia
Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, afirmă că România şi Polonia sunt preocupate de amenințarea forțelor rusești de la Marea Neagră și din Ucraina. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul de externe de la noi din țară a afirmat că, alături de Polonia, există îngrijorări în ceea ce privește desfășurările de forțe rusești din apropiere de Ucraina, dar și de Marea Neagră.

Miniștrii din cele două țări au vorbit despre aceste aspecte într-o declarație comună, iar Bogdan Aurescu a precizat că ambele țări sunt îngrijorate de acțiunile Rusiei.

Bogdan Aurescu, declarații despre discuția cu omologul său referitoare la granițele Poloniei cu Belarus

De asemenea, ministrul de externe din România a precizat că omologul său polonez, Zbigniew Rau, l-a informat cu privire la situația existentă acum la frontiera cu Belarus.

ADVERTISEMENT

În acest sens, oficialul român a precizat că Polonia se poate bucura de solidaritatea României, așa cum este cazul și pentru Lituania şi Letonia.

Toate aceste evenimente sunt urmărite cu „îngrijorare”, a mai precizat Bogdan Aurescu.

„Domnul ministru Rau mi-a prezentat evaluările părţii polone cu privire la situaţia de la frontiera Poloniei cu Belarus, în condiţiile valului de migranţi, instrumentalizat de autorităţile de la Minsk împotriva Poloniei, dar şi împotriva Lituaniei şi Letoniei.

ADVERTISEMENT

Urmărim cu foarte multă atenţie dar şi cu îngrijorare aceste evoluţii şi am exprimat încă o dată solidaritatea României cu Polonia, aşa cum am exprimat această solidaritate cu Lituania şi Letonia”, a spus ministrul de externe român.

Bogdan Aurescu: Regimul Lukaşenko se foloseşte de o formă de ameninţare fără precedent

Totodată, el a precizat că toate cele trei țări menționate mai sus, adică Lituania, Letonia și Polonia sunt amenințate de regimul Lukaşenko „cu o formă de ameninţare hibridă inacceptabilă şi fără precedent”.

ADVERTISEMENT

„Aceste ţări se confruntă, din partea regimului Lukaşenko, cu o formă de ameninţare hibridă inacceptabilă şi fără precedent, adică instrumentalizarea migranţilor”, a transmis Bogdan Aurescu.

În acest sens, ministrul de externe de la noi din țară a transmis preocuparea ambelor țări despre amenințarea constituită de Rusia, având în vedere „desfăşurările ameninţătoare de forţe” din ultima vreme din apropierea Ucrainei şi a Mării Neagre.

ADVERTISEMENT

„Suntem preocupaţi, România şi Polonia, de desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră”, a mai precizat ministrul român, transmite Agerpres.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri