Fotbal intern

Bogdan Bălănescu, anunț oficial despre contractele jucătorilor de la Dinamo. „Asta e situația actuală!” Exclusiv

03.06.2020 | 18:01
Bogdan Balanescu anunt oficial despre contractele jucatorilor de la Dinamo Asta e situatia actuala Exclusiv
ADVERTISEMENT

Bogdan Bălănescu, directorul general al lui Dinamo, a anunțat care este situația contractuală a jucătorilor pe picior de plecare. Nu mai puțin de 10 jucători antrenați acum de Adrian Mihalcea erau pe final de contract.

Într-o declarație pentru FANATIK, Bogdan Bălănescu spune că toți fotbaliștii pe care Dinamo era aproape să îi piardă au semnat anexe de prelungire până la finalul actualului campionat.

ADVERTISEMENT

Bogdan Bălănescu, anunț oficial despre situația contractuală a fotbaliștilor de la Dinamo care terminau pe 30 iunie 2020

Dinamo s-a văzut în situația de a avea 10 jucători aproape de terminarea contractului. Astfel că pandemia care „a împins” sezonul mult după luna mai, cum era programat inițial, a creat mari probleme în „Groapă”.

Cei 10 jucători sunt nume importante pentru vestiarul dinamovist. Este vorba despre căpitanul Ante Puljic, Diego Fabbrini, Mattia Montini, Kristian Kostrna, Ioan Filip, Filip Mrzljak, Robert Moldoveanu, Ionuț Șerban, Szabolcs Kylien și Mamoutou Ndiaye.

ADVERTISEMENT

În acest moment putem spune că suntem liniștiți. Am prelungit angajamentele tuturor celor aflați pe final de contract până la terminarea actualului campionat. În acest moment staff-ul tehnic și jucătorii sunt concentrați pe reluarea campionatului și pe meciurile care mai sunt de jucat”a declarat Bogdan Bălănescu în exclusivitate pentru FANATIK.

Filip Mrzljak era problema care „ardea” cel mai tare. Croatul avea contract doar până pe 31 mai 2020, acum termină în 2022!

O situație mai specială a reprezentat-o Filip Mrzljak, croatul de 27 de ani venit vara trecută la Dinamo liber de contract după despărțirea de Astra Giurgiu. Mijlocașul avea contract doar până pe 31 mai 2020!

ADVERTISEMENT

Deci la începutul acestei săptămâni Mrzljak nu mai era, oficial, jucătorul „câinilor”. Surprinde puțin acest dead-line de 31 mai 2020 la contract, dar e adevărat că în Liga 1, cum a scris FANATIK, mai erau alți 7 jucători în aceeași situație. Printre aceștia, craiovenii Mateiu și Gustavo, Claudiu Belu de la Voluntari sau Mario Rondon de la CFR Cluj.

Bălănescu a reușit să rezolve situația delicată a mijlocașului croat, supărat la început că i s-ar propune doar 3.000 de euro pe lună până se termină sezonul, față de 12.000 cât are, așa cum dezvăluia gsp.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Filip Mrzljak a semnat o prelungire a contractului pe încă doi ani, până în vara lui 2022, spre deosebire de alți colegi ai săi care și-au prelungit înțelegerile doar până se termină play-out-ul.

Toți jucătorii cu contractele prelungite vor putea juca în primul amical, Dinamo – Rapid, de joi, 4 iunie

Dinamo trebuia să dispute deja primul amical de după reluarea pregătirilor, contra celor de la Rapid, pe terenul de la Săftica. Meciul programat miercuri după-amiază nu a mai avut loc, așa cum a scris FANATIK în cursul dimineții.

Amânarea a fost cauzată de faptul că jucătorilor Rapidului nu le-au sosit rezultatele ultimului test pentru coronavirus, astfel că meciul se va juca joi, 4 iunie, la ora 11:00. Adrian Mihalcea, la debutul pe banca lui Dinamo, va avea ocazia să-i vadă la lucru inclusiv pe jucătorii cărora Bălănescu le-a rezolvat situația contractuală în ultimele zile.

La fel ca și Mihalcea, și Dan Alexa este la primul meci ca antrenor de la revenirea la Rapid. Mihalcea l-a înlocuit în martie pe Dusan Uhrin, ca și semnat acum cu Mediașul, iar Alexa a venit ca principal în locul lui Daniel Pancu.

  • 16.000 de euro lunar este cel mai mare salariu la Dinamo și îi aparține italianului Diego Fabbrini, sosit în august 2019 după ce a reziliat cu ȚSKA Sofia
  • 2340 de lei în fiecare dintre cele două luni de stare de urgență, adică salariul de șomaj tehnic, au încasat jucătorii luii Dinamo
ADVERTISEMENT