Fotbal intern

Gigi Becali confirmă FANATIK: Bogdan Planic nu a semnat noul contract impus de patron! Nici Soiledis nu a făcut-o! EXCLUSIV

30.03.2020 | 19:42
Gigi Becali confirma FANATIK Bogdan Planic nu a semnat noul contract impus de patron Nici Soiledis nu a facuto EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai celor de la FCSB, sârbul Bogdan Planic, are o situație incertă în aceste zile. Gigi Becali a cerut jucătorilor să accepte înjumătățirea contractelor, iar cei mai mulți au făcut-o.

Bogdan Planic, 28 de ani, este printre cei care încă nu au semnat noul contract impus de Becali. FANATIK a aflat că fundașul sârb și-a dat acordul, de principiu, dar încă nu și-a dus intenția până la capăt.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 30 martie, ora 19:40. Într-o intervenție la Digi Sport, Gigi Becali a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK în urmă cu o zi.

Este adevărat că Planic și Soiledis sunt cei doi care nu au semnat înjumătățirea contractelor, așa cum le-am cerut. Nu sunt în București. O să vedem ce va fi”, a declarat patronul FCSB.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ, 29 martie, ora 14:00.

Bogdan Planic încă nu a semnat înjumătățirea contractului cum a impus Gigi Becali. Sârbul este acasă, la Belgrad

Inițial Bogdan Planic era în grupul celor care spuneau că nu sunt de acord cu înjumătățirea contractelor, așa cum cere Gigi Becali. Dar grupul nu a fost grup la FCSB, și jucătorii au cedat, unul după altul, la insistențele patronului și după discuții cu proprii impresari.

Bogdan Planic a avut și el o discuție cu agentul său, dar decizia urma să fie la el, pentru că până la urmă este vorba despre banii săi. Din informațiile FANATIK, Planic le-a transmis șefilor de la FCSB că va semna.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmpla acum câteva zile, i s-a și trimis pe mail noul draft de contract pentru următoarele șase luni, dar feed-back-ul nu a venit. Bogdan Planic este acasă, la Belgrad, și rulează, cel puțin momentan, pe contractul normal pe care l-a avut la FCSB și luna trecută.

Oficialii roș-albaștrilor sunt îngrijorați de cum dercurg lucrurile în privința sa și cred că sârbul trage de timp, mai ales că situația sa este una specială.

ADVERTISEMENT

Planic agreează situația lui Harlem Gnohere. „Dacă mă bagă Gigi în șomaj tehnic, plec sigur la vară”

Bogdan Planic mai are contract cu FCSB până în vara lui 2021, dar ultimul an de angajament va fi valid după acordul părților de la finalul acestui sezon competițional. Scriptic, există o clauză prin care se poate ajunge în 2021, dar se poate termina totul și vara asta.

Pe cei care nu au fost de acord cu înjumătățirea contractelor, Gigi Becali i-a băgat în șomaj tehnic. Printre aceștia se află, așa cum a anunțat ProSport, și golgeterul Harlem Gnohere, care oricum termină contractul în vară, iar patronul nu mai vrea să-l plătească degeaba.

Situația în care se află „Bizonul” îi convine și lui Bogdan Planic. Acesta le-ar fi spus colegilor că nu l-ar deranja să intre în șomaj tehnic. „Dacă mă bagă Gigi în șomaj, plec sigur la vară!”, ar fi spus sârbul.

FANATIK a scris din noiembrie 2019 despre variantele pe care Planic le-ar avea, una dintre ele, și care-i surâde mult stoperului din Uzice, fiind turcii de la Fenerbahce Istanbul. Iar dacă nu ajunge la un acord cu FCSB pentru a continua, sigur va pleca în străinătate.

Gigi Becali nu l-a avut niciodată la inimă pe Bogdan Planic, în primul rând pentru că este extracomunitar

Bogdan Planic este în top 3 cei mai buni fundași centrali din Casa Pariurilor Liga 1. Chiar și așa, Gigi Becali nu l-a avut niciodată printre preferați pe stoperul sârb născut în același orășel cu Nemanja Vidic. Chiar i s-a spus, la un moment dat, „noul Vidic”.

Becali nici nu a plătit vreo sumă importantă pentru transferul său de la Vojvodina Novi Sad, în august 2017: doar 300.000 de euro! Totuși, faptul că este jucător extracomunitar, iar taxele pe care le achită patronul FCSB pentru Bogdan sunt mari l-au trecut pe acesta în categoria „defavorizată”.

Am discutat și cu Vintilă despre situația lui Planic și i-am zis ce să îi transmită. Planic rămâne la noi doar dacă acceptă contractul pe care eu îl ofer. Nu cum vrea el. Planic să nu mă șantajeze pe mine că nu merge cu Becali așa” – Gigi Becali, patron FCSB, octombrie 2019

Patronul celor de la FCSB a avut mai multe contre cu Zvonko Milojkovic, impresarul lui Bogdan Planic. În urmă cu câteva luni, când s-a pus problema rămânerii lui Planic la FCSB și a măririi contractului actual, Gigi Becali a avut o reacție agresivă la adresa fotbalistului. Acum acesta își joacă, practic, cărțile cum crede că e mai bine pentru el.

  • 2,3 milioane de euro este cota lui Bogdan Planic, conform transfermarkt
  • 12.000 de euro este salariul lunar al stoperului sârb la FCSB, fiind printre puținii căruia Becali nu i-a propus, când arunca în stânga și-n dreapta cu banii, o mărire de contract
ADVERTISEMENT