ADVERTISEMENT
News

Bombardamente în Siria, ca răspuns la atacurile Iranului. SUA au ripostat fără să ezite

Autor: Flaviu Popa | 26.02.2021 | 07:40
Bombardamente în Siria, ca răspuns la atacurile Iranului. SUA au ripostat fără să ezite
SUA au atacat poziții ale Statului Islamic din Siria, drept replică la atacurile Iranului

SUA au bombardat poziții ale Statului Islamic din Siria, în condițiile în care aceste grupări islamiste sprijină dușmanul tradițional al SUA, Iran.

ADVERTISEMENT

Atacurile americanilor sunt o reacție la atacurile cu rachete care au vizat obiective americane din Irak și sunt primele raiduri aeriene efectuate de SUA în Siria de la începutul mandatului președintelui Joe Biden.

Departamentul american al Apărării a transmis oficial că bombardamentele sunt o reacție la atacurile cu rachete care au vizat în ultimele săptămâni obiective americane din Irak.

ADVERTISEMENT

SUA a bombardat Siria, fără ezitare

“Raidurile aeriene au distrus mai multe poziţii situate la un punct de control utilizat de grupuri militante susţinute de Iran, inclusiv Kait’ib Hezbollah şi Kait’ib Sayyid al Shuhada. Această ripostă militară proporţionată a fost efectuată alături de măsuri diplomatice, inclusiv consultări cu parteneri din coaliţie”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, conform stiripesurse.ro.

Operaţiunea transmite un mesaj clar: preşedintele Biden va acţiona pentru protejarea personalului militar american. În acelaşi timp, am acţionat în mod deliberat pentru a reduce tensiunile în estul Siriei şi Irak”, a adăugat John Kirby.

ADVERTISEMENT

În ultimele două săptămâni, mai multe obiective americane din Irka, inclusiv Ambasada SUA din Bagdad, au fost vizate de atacuri cu rachete atribuite unor grupuri proiraniene. Un civil american a fost ucis, alții fiind răniți în acest atacuri.

Bombardamentele americane intervin în contextul în care SUA și Iran depun eforturi pentru relansarea negocierilor pe tema Acordului nuclear iranian.

ADVERTISEMENT

Iranul, prin vocea ministrului pentru Informații Mahmoud Alavi, a amenințat Occidentul cu bomba nucleară.  “Programul nostru nuclear este pașnic și fatwa dată de către liderul suprem a interzis armele nucleare, dar dacă (Occidentul n.r.) împinge Iranul în această direcție, atunci nu ar fi vina Iranului, ci a celor care l-au împins”, a spus Alavi, citat de CBS News. “Dacă o pisică este încolțită, aceasta poate arăta un fel de comportament pe care o pisică liberă nu l-ar face”, a completat ministrul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!