News

Bonus de 500 de euro pentru profesori! În ce condiţii ar putea obţine cadrele didactice banii

01.09.2020 | 23:19
Bonus de 500 de euro pentru profesori In ce conditii ar putea obtine cadrele didactice banii
Patru profesori din Suceava, doi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară și alți doi de la Școala Gimnazială, au fost diagnosticați cu Covid-19, cu aproape 10 zile înainte de începerea anului școlar.
ADVERTISEMENT

Profesorii și personalul auxiliar din învățământ ar putea primi bonus 500 de euro pentru că vor fi expuși în lupta cu pandemia, spune liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

El precizează că social-democrații vor propune o inițiativă în Parlament.

„Încercăm să facem ceea ce s-a făcut pentru doctorii din România, pentru medici și pentru personalul auxiliar. Așa cum știți, începe școala și dascălii, profesorii și personalul auxiliar vor fi implicați în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși. Vom gândi o inițiativă pe care o depunem mâine, poimâine cel târziu, prin care și profesorii să beneficieze de același tip de bonus, anume echivalentul a 500 de euro, 2500 de lei, pentru că sunt extrem de expuși în această perioadă de deschidere a școlilor”, a spus Alfred Simonis.

ADVERTISEMENT

PSD vrea să propună recompensarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar pentru implicarea în lupta cu pandemia

Șeful social-democraților spune că nu au decis încă dacă prevederea va fi inclusă în rectificarea bugetară sau va fi inițiativă distinctă.

„O să găsim mecanismul să nu pice în sarcina autorităților locale. (…) E important să fie motivați și recompensați.”, a mai spus liderul deputaților PSD.

ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila avertizează în legătură cu învățământul online

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a lansat un avertisment în legătură cu învățământul online. Acesta susține că revenirea elevilor la școală este foarte importantă deoarece învățământul online poate afecta comportamentul psiho-social al copiilor.

„Dacă prelungim foarte mult învățarea virtuală, impactul asupra comportării lor psiho-sociale va fi important. Eu fac apel la părinți să se informeze. Școlile să încurajeze părinții să își trimită copiii la școală.”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie consideră că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri noi de infectări odată cu începerea anului școlar, dar că îmbolnăvirile vor continua câțiva ani de acum încolo, iar elevii trebuie, totuși, să meargă la școală.

„Indiferent cum va fi situația epidemiologică în septembrie-octombrie, îmbolnăvirile vor continua mulți ani de acum încolo. Trebuie să învățăm să respectăm regulile, să organizăm activitatea didactică și paradidactică (igienizarea școlilor, organizarea circuitelor). Infectările se pot preveni dacă avem un sistem funcțional. Măsurile trebuie verificate, orice punct slab identificat. Copiii și elevii trebuie să poată merge în siguranță la școală.”, a mai spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT