Sport

Borcea și Nețoiu demolează locul unde se întâlneau toți greii din fotbalul românesc pentru a pune țara la cale! Ce se va construi pe aceeași suprafață

Gigi Nețoiu și Cristi Borcea sunt gata să pună la pământ restaurantul „Doi Cocoși”. Acolo va apărea un nou proiect de zeci de milioane de euro.
21.03.2024 | 20:17
Borcea si Netoiu demoleaza locul unde se intalneau toti greii din fotbalul romanesc pentru a pune tara la cale Ce se va construi pe aceeasi suprafata
Cristi Borcea și Gigi Nețoiu pot da o lovitură de zeci de milioane de euro. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Nețoiu nu mai este foarte implicat în fotbal, însă afacerile continuă să prospere. Alături e fostul finanțator de la Dinamo, Cristi Borcea, care e gata să dea o nouă lovitură.

Foștii acționari ai lui Dinamo pun capăt poveștii unuia dintre cele mai cunoscute restaurante din București

Gigi Nețoiu și Cristi Borcea (n.r. în acte, Elena Borcea, mama omului de afaceri) sunt gata să lase în urmă povestea restaurantului „Doi Cocoși”, unul dintre cele mai frecventate localuri de către fotbaliști și situat pe șoseaua București-Târgoviște, numărul 8.

ADVERTISEMENT

Povestea localului din nordul Bucureștiului a început acum mai bine de o sută de ani când a fost construit un han, iar apoi a ajuns să fie restaurant: „Actualul proprietar îl conduce încă din 1979. Pe vremea comuniștilor, și o bună perioadă după aceea, Doi Cocoși era faimos printre restaurantele cu specific tradițional românesc”, scrie George Butunoiu pe site-ul său Restocracy.

Cei doi oameni de afaceri au primit deja aviz pentru demolare, iar în locul restaurantului și al complexului va fi ridicat un ansamblu rezidențial cu 102 de apartamente.

ADVERTISEMENT

Pe lângă restaurantul „Doi Cocoși” vor mai fi demolate alte corpuri de clădire: complexul turistic, un minihotel, birouri, un atelier, sală de forță, un magazin și un atelier pentru tipăriri cu o suprafață construită de circa 2.200 de metri pătrați.

Foștii acționari ai lui Dinamo pregătesc un complex rezidențial de lux

Familia lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu a primit deja autorizație de construcție pentru un ansamblu rezidențial cu două subsoluri, parter, 9 etaje și ultimele trei retrase, care să cuprindă în total 102 apartamente.

ADVERTISEMENT

Noua construcție ar urma să aibă o suprafață de nu mai puțin de 18.700 de metri pătrați și va ocupa doar jumătate din suprafața terenului, susține profit.ro.

„Doi Cocoși” este unul dintre cârciumile simbol ale Bucureștiului și cu siguranță dispariția sa îi va întrista pe mulți nostalgici, inclusiv foști jucători și oameni de fotbal din România.

ADVERTISEMENT

„Doi Cocoși”, locul unde s-au perfectat cele mai tari transferuri și unde naționala României a sărbătorit marile victorii

La „Doi Cocoși” s-au perfectat de asemenea unele dintre cele mai importante transferuri din fotbalul românesc și unde s-au pus la cale cele mai mari „aranjamente”. La același restaurant se dădeau și petreceri de pomină după cele mai importante victorii ale echipei naționale a României.

Restauranul tradițional cu specific românesc era unul dintre principalele puncte de atracție din Capitală încă din anii 70, fiind considerat unul din localurile de top.

ADVERTISEMENT