Sport

Bornă istorică pentru Lionel Messi! Câte meciuri oficiale a jucat în carieră argentinianul

Atacantul argentinian Lionel Messi a dat o pasă de gol în partida pierdută de PSG în fața lui Nantes cu 3-1, iar meciul a consemnat o nouă bornă istorică pentru jucătorul care deține șapte Baloane de Aur.
20.02.2022 | 08:05
Borna istorica pentru Lionel Messi Cate meciuri oficiale a jucat in cariera argentinianul
În cele 22 de meciuri jucate pentru POSG, Lionel Messi a dat 7 goluri și 8 pase decisive. Sursa foto: Roy Nemer twitter
ADVERTISEMENT

PSG, liderul campionatului Franței, a fost învinsă în deplasare cu 3-1, de Nantes, aflată pe locul 10 la ora partidei, golul oaspeților fiind marcat de brazilianul Neymar, în minutul 47, după o pasă a lui Messi.

Lionel Messi a ajuns la 900 de meciuri oficiale

Argentinianul Lionel Messi, titular la Nantes, a ajuns la 800 de meciuri oficiale jucate în întreaga carieră, conform sport.es. În tot acest interval de timp, el a marcat 679 de goluri și a dat 273 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

Transferat de PSG în vară după ce nu și-a mai înnoit contractul cu Barcelona, Lionel Messi a bifat la gruparea franceză șapte goluri și opt pase decisive în cele 22 de meciuri jucate.

Toate celelalte realizări le are la Barcelona și la naționala Argentinei, singurele echipe la care a jucat în carieră ca profesionist.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi are patru trofee Champions League în palmares

Principalul obiectiv al lui Lionel Messi la PSG este să câștige a cincea oară Champions League.

Și-a mai trecut trofeul în palmares în sezonul 2005/2006, când Barcelona era antrenată de Frank Rijkaard și a învins Arsenal cu 2-1, în 2008/2009, după 2-1 cu Manchester United, Barcelona avându-l pe bancă pe Pep Guardiola, în 2010/2011, după 3-1 cu Manchester United, tot cu Guardiola antrenor, și în 2014/2015, când Barcelona, pregătită de Luis Enrique, a învins Juventus cu 3-1.

Lionel Messi a și marcat în aceste meciuri, câte o dată în fiecare finală jucată cu Manchester United, prima oară cu o lovitură de cap, iar ulterior cu un șut din afara careului.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câștigat peste 30 de trofee individiduale

Palmaresul lui Lionel Messi este impresionant. În cei 17 ani de fotbalist profesionist el a intrat de șapte ori în posesia Balonului de Aur, a primit de trei ori distincția UEFA pentru cel mai bun jucător și a devenit golgeter de 22 de ori.

De asemenea, a câștigat 10 titluri de campion al Spaniei, de șapte ori Cupa Spaniei, dar și Copa America, alături de naționala Argentinei, în vara anului 2021.

ADVERTISEMENT

Îi lipsește din vitrină un singur trofeu, cel mai prețios, de altfel: acela de campion mondial cu naționala Argentinei. Iar prima ocazie în care ar putea să remedieze neajunsul va fi la finele anului, când va avea loc Campionatul Mondial din Qatar.

Până atunci, însă, Lionel Messi și colegii lui de la PSG se vor concentra pe returul cu Real Madrid in optimile Champions League, care va avea loc pe 8 martie, în Spania, după ce în prima manșă echipa din capitala Franței s-a impus cu 1-0.

ADVERTISEMENT