Sport

Campionii înotului românesc, amintiri de Paște: „Mama ascundea dulciurile”

Paștele este pentru sportivii de performanță unul dintre rarele momente în care pot sta alături de familiei și cei dragi. Amintirile campionilor din înotul românesc.
03.05.2024 | 10:56
Robert Badea este una dintre marile speranțe ale înotului românesc. Sursă foto: COSR
ADVERTISEMENT

Pentru înotătorii Robert Badea, Denisa Bacalu, Vlad Mihalache, Diana Stiger, Andrei Ungur sau Rebecca Diaconescu, Paștele rămâne un moment de repaus și de reîncarcare a bateriilor. Sportivii au povestit cum arăta pentru ei în copilărie cea mai importantă sărbătoare pentru ortodoxie.

Robert Badea, revelația anului 2023 în înotul românesc, amintiri despre vânătoarea de dulciuri de Paște

Pentru Robert Badea, dublu campion la FOTE, revelația anului 2023 în înotul românesc, vânătoarea de dulciuri rămâne cea mai frumoasă amintire: „Cea mai frumoasă amintire de Paște a fost când a ascuns mama dulciurile prin curte și a trebuit să le caut pe toate într-un anumit timp. Aproape pe toate. Le mâncam când le găseam, nu așteptam”.

ADVERTISEMENT

Denisa Bacalu, medaliată cu aur la FOTE, la înot, își va aduce aminte mereu un cadou primit de la Iepuraș: „Pentru mine, cea mai frumoasă amintire este când mi-a adus Iepurașul de Paște un tricou cu iepure și m-am bucurat enorm. L-am purtat foarte mult. Aveam 7 ani”.

Medaliat cu argint la Campionatul European de juniori, Vlad Mihalache avea de mic mentalitate de învingător și era gata să o facă prin orce mijloace. La ciocnitul ouălelor apela la un truc: „Mie cel mai mult îmi plăcea să sparg ouă cu ouă false. Mai păcăleam, cu un ou de lemn, rupeam tot. Eram destul de competitivi”.

ADVERTISEMENT

Și ea campioană la FOTE, Diana Stiger era extrem de încântată să meargă la slujba de Înviere când era mai mică, pentru că găsea apoi patul plin de dulciuri: „Când venea Iepurașul seara, după înviere și găseam cadouri pe pat, era un sentiment foarte plăcut”.

Andrei Ungur are o amintire care l-a marcat de Paște: „Am început să plâng, mi-a pus un plasture”

Medaliat cu bronz la Campionatul European de seniori în bazin scurt, Andrei Ungurnu n-a uitat cu siguranță ce a pățit de Paște în urmă cu mai mulți ani: „Nu știu dacă e chiar frumoasă, dar o amintire chiar interesantă. Eram destul de mic, nu știu dacă aveam vreo 7-8 ani, poate și mai mic, și stăteam după mami să se machieze să mergem la prieteni de familie. Și frățiorul cu tata s-au gândit să mă împingă pe mine din stânga în dreapta.

ADVERTISEMENT

Și s-a gândit să-mi pună și o piedică la un moment dat cu piciorul. Și gata, am dat cu capul, l-am spart, m-am uitat, sânge. Am început să plâng, mi-a pus un plasture, hai să mergem că avem de mers”.

Născută și crescută în SUA, acolo unde erau stabiliți părinții ei, Rebecca Diaconescu, medaliată a Europenelor de junioare, e mai norocoasă și face Paștele de două ori în acest an. Mama ei, fosta campioană europeană la înot Lorena Diaconescu, gătește cele mai bune bucate cu ocazia Paștelui.

ADVERTISEMENT

Rebecca Diaconescu a ales să reprezinte România deși putea să concureze pentru SUA

Cea mai frumoasă amintire o are de anul trecut, când Paștele a căzut chiar de ziua ei de naștere, când a împlinit 17 ani: „În America deja a fost Paștele pentru oamenii de acolo, și am fost în cantonament, am făcut acolo Easter Egg Hunt se cheamă. O să mergem la biserică și cam atâta de Paște.

Mama face de Paște mâncăruri acolo și dacă mai vin bunicile. Anul trecut a fost Paștele de ziua mea. Eu m-am dus la 12 noaptea la biserică și era și ziua mea. A fost frumos”.

Și triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran au amintiri plăcute din perioada copilăriei: „Cel mai mult îmi plăcea că făceam concurs cu ciocnitul ouălor, iar eu sunt foarte competitiv, încercam să-i păcălesc cu ou de lemn”.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Șoc la Casa Regală. S-au separat
Șoc la Casa Regală. S-au separat
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să...
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toți la mână”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării