Fotbal international

Borussia Dortmund – Bayern, clasicul Germaniei! Derby-ul care poate decide cine iese din lupta la titlu

07.11.2020 | 10:23
Borussia Dortmund  Bayern clasicul Germaniei Derbyul care poate decide cine iese din lupta la titlu
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund – Bayern Munchen, clasicul Germaniei, se joacă sâmbătă și este meciul care poate decide cine părăsește lupta la titlu în Bundesliga.

Bayern Munchen pornește cu prima șansă înaintea marelui meci, însă Dormund poate echilibra balanța în teren cu ajutorul tridentului ofensiv de temut.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe caută victoria în această partidă, cursa spre titlu din acest sezon fiind una extrem de echilibrată, cu RB Leipzig un challenger redutabil pentru trofeul suprem din fotbalul german.

Borussia Dortmund – Bayern Munchen, duelul tehnicienilor de pe bancă

Hansi Flick, tehnicianul lui Bayern, se pregătește să dea piept cu Lucien Favre, omologul său de la Dortmund. Bayern arată bine în acest început de sezon, dar uzura fizică se simte. Alphonso Davies va absenta în următoarele luni din cauza unei accidentări, Pavard s-a accidentat la antrenamente, Kimmich pare epuizat, iar Lewandowski i-a salvat deja pe bavarezi în câteva meciuri în acest sezon.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, echipa lui Lucien Favre etalează un fotbal spectaculos, fluid, dar care poate deveni previzibil. Așa s-a întâmplat și la meciul cu Augsburg, unde deși Dormund a fost echipa mai bună, adversarii s-au închis foarte bine și au lovit pe contraatac.

Se spune despre Favre că are zilele numărate pe „Signal Iduna Park”, iar „Der Klassiker” este confruntarea care poate decide soarta sa pe banca BVB. O victorie a lui Dortmund va răsturna toate calculele.

ADVERTISEMENT

Meciul de sâmbătă va fi o confruntare a stilurilor în care pressing-ul impus de Bayern își propune să blocheze construcția rapidă a celor de la Dortmund, iar rezultatul final este posibil să fie decis de un moment de sclipire individuală a unuia dintre jucătorii celor două formații.

Leroy Sane și Giovanni Reyna, pregătiți de clasicul Germaniei?

Leroy Sane, principalul transfer al lui Bayern din această vară, are unele probleme de adaptare în sistemul gândit de Hansi Flick la Bayern. Dacă pe fază ofensivă Sane excelează, acesta neglijează deseori faza defensivă, atitudine ce nu poate fi trecută cu vederea de antrenor.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul cu Dortmund, deși francezul Kingsley Coman este anunțat ca titular, este foarte probabil ca Flick să renunțe la această idee, Leroy Sane fiind un jucător net superior din punct de vedere tehnic, iar spațiile de pătrundere din spatele lui Meunier, adversarul direct de pe acea parte, fiind exact pe placul germanului.

Jocul celor de la Dormund a fost limpezit mult în acest sezon de tânărul american Giovanni Reyna, despre care se spune în acest moment că va fi rezerva lui Marco Reus pentru marele derby.

Rămâne de văzut ce combinație va alege Favre în compartimentul ofensiv, Haaland și Sancho vor fi pe teren cu siguranță, însă ceilalți doi oameni din spatele atacantului rămân încă un mister.

Hazard, Reus, Brandt și Reyna pot fi luați toți în calcul, dar foarte probabil, având în vedere evoluțiile lui Reyna și importanța sa în sistemul tactic al echipei, acesta acesta va fi pe teren din primul minut.

“Der Klassiker” nu va decide campioana Germaniei încă de pe acum, însă poate decide cine iese din cursa spre titlu în Bundesliga. În acest an, programul încărcat al ambelor echipe, atât pe plan intern cât și în cupele europene, îngreunează misiunea de a recupera orice punct pierdut într-un meci direct cu o rivală la titlu.

Borussia Dortmund – Bayern Munchen, echipe probabile

Borussia Dortmund: Burki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Dahoud – Sancho, Reus, Reyna – Haaland.

Bayern Munchen: Neuer – Sarr, Boateng, Alaba, Hernandez – Goretzka, Kimmich – Gnabry. Muller, Sane – Lewandowski.

ADVERTISEMENT