Sport

Zinedine Zidane, alesul lui Bayern Munchen. Francezul contactat pentru a-l înlocui pe Tuchel

Bayern Munchen este în căutarea unui înlocuitor pentru Thomas Tuchel, iar prima opțiune o reprezintă francezul Zinedine Zidane.
15.04.2024 | 15:00
Zinedine Zidane alesul lui Bayern Munchen Francezul contactat pentru al inlocui pe Tuchel
Bayern Munchen este în căutarea unui înlocuitor pentru Thomas Tuchel, iar prima opțiune o reprezintă francezul Zinedine Zidane. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Colosul din Bundesliga a anunțat oficial că odată cu încheierea sezonului se va termina și colaborarea cu Tuchel. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani venise în martie 2023, după demiterea lui Julian Nagelsmann.

Bayern Munchen negociază sosirea lui Zinedine Zidane

În ciuda faptului că s-a vehiculat posibile reveniri ale lui Nagelsmann sau Hansi Flick și chiar o numire a lui Jose Mourinho, liber de contract după despărțirea de AS Roma, adevărata țintă a celor de la Bayern Munchen este Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Cotidianul spaniol Marca a anunțat că oficialii grupării bavareze au contactat oameni din anturajul francezului pentru a afla dacă acesta este dispus să revină în iarbă după o pauză de 3 ani de la despărțirea de Real Madrid.

Se pare că Zizou a dat mesaje clare că este dispus să se întoarcă în antrenorat, însă există și un dubiu în decizia acestuia de a merge la Bayern. El este îngrijorat de faptul că nu vorbește limba germană.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 2 săptămâni, presa germană a scris că oficialii bavarezilor au găsit soluția pentru a-l face pe Zidane să nu se simtă inconfortabil că nu vorbește germana. Ei vor să-l aducă pe postul de antrenor secund pe francezul Frank Ribery, fost jucător la Bayern timp de 12 ani.

Xabi Alonso, greu de adus de la Leverkusen

Primul antrenor aflat pe lista lui Bayern Munchen a fost spaniolul Xabi Alonso, care are un sezon fantastic la Bayer Leverkusen, însă președintele de onoare al bavarezilor, Uli Hoeness, a recunoscut că această variantă nu are prea mari șanse de izbândă.

ADVERTISEMENT

”Vom vedea dacă este posibil să-l aducem anul acesta, dar va fi greu, dacă nu probabil imposibil. Să spunem că, dacă ar fi fost la doi sau trei ani departe de succes, probabil că ar fi fost mai uşor să-l aduc”, a declarat Hoeness.

Varianta de rezervă a lui Bayern este italianul Roberto De Zerbi, care este privit cu mare atenție după ce a reușit să schimbe mult în bine jocul lui Brighton. Clauza de reziliere a tehnicianului din Premier League este de peste 25 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

La coada listei se află Ralf Ragnick, care ar fi și simplu de adus. În acest moment, germanul este selecționerul Austriei și ar putea fi tentat de un nou job la nivel de club după eșecul înregistrat la Manchester United.

ADVERTISEMENT