Sport

Cine e femeia din spatele celui mai performant antrenor din Europa. L-a pus să se mute în Germania din cauza unei aventuri extra-conjugale

Nagore Aranburu, actriță și designer, i-a cerut lui Xabi Alonso să plece de la Real Madrid, după ce a auzit că ar avea o legătură cu angajată a clubului.
18.04.2024 | 00:38
Cine e femeia din spatele celui mai performant antrenor din Europa La pus sa se mute in Germania din cauza unei aventuri extraconjugale
Xabi Alonso si Nagore sunt casatoriti de 15 ani FOTO instagram
ADVERTISEMENT

Bayer Leverkusen a câștigat campionatul, pentru prima dată, în istoria de 119 ani a clubului, având în antrenorul Xabi Alonso principalul artizan al succesului echipei „aspirinelor”.

A luat campionatul la prima experiență ca antrenor

Cu acest 5-0 contra lui Werder Bremen, Bayer a ajuns la 43 de meciuri în care nu au cunoscut înfrângerea, bilanțul fiind 38 de victorii și cinci remize.

ADVERTISEMENT

Succesul a consfințit doborârea recordului de invicibilitate all time în Europa, din ultimii 20 de ani. care aparținea celor de la Juventus Torino, care în sezonul 2011/2012 a avut 42 de partide fără înfrângere.

Pentru Xabi Alonso este primul succes din cariera de antrenor, la chiar prima lui experiență ca principal la o echipă de seniori. Fostul internațional spaniol a luat echipa în octombrie 2022 și a terminat sezonul trecut pe locul 6.

ADVERTISEMENT

Conform spuselor lui Ionuț Lupescu, Bayer Leverkusen l-a monitorizat mult timp pe Xabi Alonso. „Cluburile mari au departament de scouting și pentru antrenori, pentru ca atunci când se fac schimbările să nu se facă la întâmplare”, a spus el într-un interviu EXCLUSIV pentru FANATIK.

Nemții îl știu pe Xabi Alonso de când juca la Bayern Munchen și apoi l-au monitorizat ca antrenor la juniori, la Real Madrid și Real Sociedad.

ADVERTISEMENT

Un lucru mai puțin știut despre antrenorul de 42 de ani este că el a ajuns în Germania, ca jucător, din cauza soției sale. Xabi este însurat din 2009 cu Nagore Aranburu, actriță, designer și om de televiziune. Cei doi au trei copii, Jontxe (16 ani), Ane (14 ani) și Emma (11 ani).

În 2014, pe când Xabi Alonso juca la Real Madrid, la urechile soției sale a ajuns zvonul unei aventuri extra-conjugale a acestuia, cu o angajată a clubului, și i-a cerut să plece de la echipa din capitala Spaniei, amenințându-l cu divorțul.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi motivul transferului neașteptat al lui Xabi Alonso, în vara anului 2014, de la Real Madrid la Bayern Munchen. El mai avea doi ani de contract cu Realul și era titular indiscutabil, tocmai câștigase Liga Campionilor, și a plecat subit la Bayern Munchen pentru o sumă care nu a fost divulgată niciodată.

Transferul la echipa bavareză l-a adus în atenția nemților, care au intuit că este un tip echilibrat și cerebral. „Cred că diferența față de anii precedenți e făcută de faptul că Leverkusen are un gen de antrenor-jucător. Așa este văzut Xabi Alonso, ca un jucător care abia a trecut pe bancă. El a reușit să facă o emulație specială și să construiască un bloc solid”, a mai dezvăluit Lupescu, despre ceea ce se întâmplă la clubul proaspăt campion al Germaniei.

Mai poate lua două trofee sezonul acesta

Bayer Leverkusen are un sezon fabulos și mai poate câștiga două trofee în următoarea perioadă. Echipa este calificată în finala Cupei Germaniei, unde va întâlni pe Kaiserslatern, echipă din liga secundă. În sferturile de finală ale Europa League, echipa lui Xabi Alonso a câștigat turul, 2-0 cu West Ham, și are prima opțiune de calificare în semifinale, unde va da piept cu învingătoarea din dubla Milan – Roma (0-1 în tur).

ADVERTISEMENT
Tags: