Brânza este unul dintre produsele pe care obișnuim să le cumpărăm cel mai des de la supermarket. Cu gândul că ne vom hrăni sănătos, achiziționăm acest aliment chiar în cantități mari. Însă, experții ne avertizează să fim precauți, deoarece ne expunem la pericole de care nu avem habar.
Se spune despre brânză că este un plus de proteină și că ne oferă în principal Calciu. Este recomandată în special pentru sănătatea oaselor, pentru reglarea funcțiilor biologice, pentru combaterea colesterolului sau pentru femeile însărcinate. Aceste beneficii pot dispărea din momentul în care brânza ajunge pe rafturile din supermarketuri.
Potrivit csid.ro, nu este mereu o idee bună să-ți adaugi în coș brânză brie, de exemplu. Modul cum este vândută, în ambalaj de plastic, o face să-și piardă din proprietăți și implicit din gust. Nu va fi deloc un deliciu pentru un mic dejun, prânz sau cină, așadar.
Brânza burrata se încadrează și ea pe lista de evitat. Asta deoarece ea se consumă în stare proaspătă, nu exportată, din cauză că nu mai este volatilă astfel. Riști apoi să te alegi cu probleme digestive sau cu alergii de care cu greu vei mai scăpa.
Nu mai achiziționa nici brânza feta în ambalaje de plastic, fiindcă este toxică astfel. Este ușor de presărat în salate și alte preparate, dar la fel se consumă proaspătă. Medicii ne îndeamnă să ne hrănim cu brânza feta din lapte de capră sau de oaie, direct de la producători.
Brânza aromată nu este nici ea ideală. Cea mai cunoscută din această categorie este brânza cheddar, dar din cauza fermentării la care este supusă ne putem alege cu efecte adverse. Brânza aromată perfectă este cea cu un gust subtil, nu puternic.
De asemenea, renunță la a mai cumpăra brânză rasă din supermarketuri. Poate avea multe bacterii, iar cel mai potrivit este să dai brânza, acasă, pe o răzătoare, cu propriile mâini. În acest mod știi sigur ce pui în farfurie, fără a-ți risca sănătatea.
Dincolo de cele menționate, aflați că brânza de vaci este cea mai bună, dar la fel consumată în stare proaspătă și să fie scoaptă. Produsul conține o varietate de proteine de cazeină, ceea ce o face să fie bogată în aminoacizi, carbohidrați, calciu și fosfor.
Se spune despre brânza de vaci proaspătă și că împiedică accidentele vasculare cerebrale, ajută la menținerea greutății organismului și este un plus de vitamina D. În același timp, combate unele dintre cele mai nocive celule, cele canceroase.