Life

Cu cât vinde mama Geta brânza și cașcavalul. Produsele familiei Sterp nu sunt pentru orice buzunar

Cu cât vinde mama Geta brânza și cașcavalul de la oile pe care le crește. Produsele familiei Sterp nu sunt pentru orice buzunar.
10.10.2023 | 22:57
Cu cat vinde mama Geta branza si cascavalul Produsele familiei Sterp nu sunt pentru orice buzunar
Cu cât vinde mama Geta brânza și cașcavalul. Foto Colaj Fanatik / Tiktok
ADVERTISEMENT

Cu cât vinde mama Geta brânza și cașcavalul. Produsele pe care familia Sterp le pune la vânzare nu sunt deloc unele ieftine!

Cu cât vinde mama Geta brânza și cașcavalul

Mama Geta, cea care le-a dat viață fraților Sterp, are niște prețuri mai piperate, spun unii. Iată cu când vinde aceasta brânza și cașcavalul produse chiar de ea și copiii ei!

ADVERTISEMENT

Familia Sterp a fost la târgul din Negreni, din județul Cluj unde au pus preparatele tradiționale făcute de ei la vânzare.

Mama Geta a fost însoțită de fiica ei, Getuța și de soțul acesteia în târgul din localitate.  Mama Geta vindea cașcaval, brânză dar și „sloi” de oaie, o mâncare tradițională pentru ciobani.

ADVERTISEMENT

Prețurile pentru aceste produse erau cuprinse între 60 și 90 de lei. Spre exemplu, brânza de burduf era la 55 RON, în timp ce cașcavalul costa 75 RON un kg.

Untul din lapte de oaie era unul dintre cele mai scumpe produse, având prețul de 90 RON pe kilogram.

ADVERTISEMENT

Oamenii de pe rețelele de socializare au rămas uimiți când au văzut aceste prețuri și au criticat familia Sterp pentru faptul că își vând produsele atât de scump.

Oamenii au considerat că aceste prețuri sunt „de Elveția” și că sunt mult prea mari pentru salariile mici de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

„Cum vând puțin, cum umflă prețul./ Voi vedeți ce prețuri au?/ Prețuri de Elveția!/ 60 de lei un kg și salariul e de 1.800 de lei, incredibil.”,  au fost câteva dintre comentarii.

„80 de lei pe 100 de grame… Poftă bună”, „Vă apreciez mult, dar cine face prețurile? Piperate, față de veniturile noastre”, „E prea scump, gustos, natural, dar prea scump!”, au spus oamenii.

@geta.sterp

Noi suntem deja la targ la Totești! Vă asteptăm cu drag si pe voi! 🫶

♬ Hai Mandruto, Hai La Stana – Codruta Rodean & Bogdan Cioranu

Unii consideră prețurile decente pentru munca din spate. Ce a declarat Getuța Sterp

Pe de altă parte, au fost și români care au apreciat munca din spatele acestor produse. Ei consideră că prețul este unul corect, având în vedere cât se lucrează până la a obține aceste produse finite.

„Respect pentru așa familie frumoasă și muncitoare!/ Ce aș cumpăra și eu de la voi!! Numai bunătățuri./ Dacă ne vom bate joc de producătorii locali vom ajunge să mâncăm doar gunoaiele străinilor din supermarket, fără să avem alternative.”,  au spus admiratorii familiei.

În ciuda criticilor, Getuța Sterp spunea pe rețelele de socializare că în prima zi a târgului au reușit să vândă toată brânza pe care au adus-o.

„Prieteni, aideți să vă arăt cum a fost astăzi la târg. Cam așa a fost! Mama a terminat toată brânza și dimineață îl așteptăm pe Iancu să ne aducă marfă proaspătă și multă”, a spus Getuța Sterp.

ADVERTISEMENT