Life

Cum se păstrează corect brânza. Mihaela Bilic știe cum e bine să fie consumată

În ce fel se ține brânza la frigider. Care e metoda. Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să fie mâncată.
27.09.2023 | 18:25
Cum se pastreaza corect branza Mihaela Bilic stie cum e bine sa fie consumata
În ce fel se ține brânza la frigider. Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să fie mâncată. Sursa foto: Instagram / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum se păstrează corect brânza. Fosta soție a medicului Constantin Stan știe cum e bine să fie consumată. Vedeta a explicat pe rețelele de socializare cum este indicat să procedăm în cazul acestui produs din lapte.

În ce fel se ține brânza la frigider. Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să fie mâncată

În ce fel se ține brânza la frigider. Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să fie mâncată, dar și cum să o alegem atunci când o cumpărăm din supermarket. Pentru a ne bucura de calitățile ei trebuie să ținem cont de câteva sfaturi practice.

ADVERTISEMENT

Cunoscuta vedetă susține că alimentul mucegăit nu este un semn că este stricat. Coloniile de lactobacili sunt într-un permanent proces de fermentație și de aici pleacă apariția mucegaiului ”nobil”, cât și maturarea gustului.

„Nu cumpărați parmezan, mozarella sau cașcaval gata rase, brânza se oxidează în contact cu aerul. Dacă vreți să presărați brânză peste un preparat, dați-o pe răzătoare chiar în momentul gătitului!

ADVERTISEMENT

Brânza nu se păstrează în pungă sau în folie de plastic, umiditatea crescută determină apariția unui mucegai alb la suprafață care strică gustul și aspectul brânzei. Folosiți hârtie cerată sau folie de aluminiu astfel încât brânza să poată «respira».

Păstrați brânza în frigider în tăvița pentru legume. Este o zonă în care există un pic de umiditate și evitați ca brânza să se usuce”, este o parte din mesajul transmis de Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic și consumul de brânză

„Brânza se consumă la temperatura camerei, nu direct din frigider și nici ținută la o temperatură mai mare de 20 °C. Intervalul 14-18 °C este ideal, consistența va fi moale, iar aroma și gustul la intensitate maximă”, a completat Mihaela Bilic pe social media.

În aceeași ordine de idei, ”nutriționistul vedetelor” mai spune că inclusiv crusta de la brânzeturi și cașcaval este comestibilă. Singura excepție este atunci când aceasta este fabricată din ceară sau din plastic.

ADVERTISEMENT

Mai mult, medicul susține că acest aliment este sănătos și poate fi consumat cu care încredere chiar și de persoanele care au intoleranță la lactoză. Mihaela Bilic precizează că lactoza este prezentă în special în laptele proaspăt.

Concentrația acesteia scade pe măsură ce laptele este fermentat. Totodată, vedeta mai adaugă că în brânzeturile fermentate și în cașcaval există doar urme de lactoză. De asemenea, în iaurt și în brânză proaspătă este la fel de puțină.

ADVERTISEMENT