News

Brașovul se întoarce în scenariul roșu. Primarul Allen Coliban a făcut anunțul

18.02.2021 | 17:23
Brasovul se intoarce in scenariul rosu Primarul Allen Coliban a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Deși la începutul lunii au fost ridicate o bună parte din restricții și părea că lucrurile revin, pas cu pas, la normal, Brașovul se vede acum nevoit să intre din nou în scenariul roșu. Anunțul a fost făcut de primarul Allen Coliban, printr-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

Prin urmare, toate restaurantele, barurile și cafenelele se vor închide la interior pentru minimum 14 zile, iar cinematografele, sălile de spectacole și sălile de jocuri își vor întrerupe activitatea până la o reevaluare a situației epidemiologice.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește școlile, doar elevii din clasele primare vor mai putea participa fizic la cursuri, în timp ce restul trebuie să se întoarcă la predarea online. Joi, rata de infectare în municipiul Brașov a ajuns la 3,16 la mia de locuitori.

Brașovul intră din nou în scenariul roșu. Se închid restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele și cinematografele

Începând de mâine, Brașovul revine la restricțiile de dinainte de 3 februarie, incidența de azi în municipiu fiind de 3,16 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru următoarele două săptămâni, vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), la celelalte clase școala urmând a se desfășura integral online.

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele și cafenelele, sălile de jocuri de noroc. Opera, Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu și Teatrul Arlechino, instituții aflate în subordinea municipalității, și-au suspendat toate spectacolele cu public programate în următoarele două săptămâni, urmând să returneze banii pentru biletele plătite și să treacă la programul de spectacole on-line.

ADVERTISEMENT

Informații la zi despre situația pandemică găsiți pe portalul nostru https://covid19.brasovcity.ro.
Aveți grijă de voi, purtați mască, dezinfectați mâinile, păstrați distanța, lucrați de acasă dacă este posibil.

Decizia a fost luată astăzi de Grupul Județean pentru Situații de Urgență în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10.02.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori”, a anunțat primarul Brașovului, Allen Coliban.

ADVERTISEMENT

Conform Prefecturii Braşov, începând de vineri, 19 februarie, se vor aplica, timp de 14 zile, măsurile prevăzute în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: