Sport

Pele, pe patul de moarte! Kely Nascimento, fotografie din spitalul în care e internat brazilianul: „Uneori multă tristeţe şi disperare, în alte momente râdem”. Update

Starea de sănătate a lui Pele este tot mai gravă și, din nefericire, sunt tot mai multe semne că legendarul fotbalist se va stinge din viață.
28.12.2022 | 21:44
Pele pe patul de moarte Kely Nascimento fotografie din spitalul in care e internat brazilianul Uneori multa tristete si disperare in alte momente radem Update
Santos îi va aduce un omagiu legendarului fotbalist Pele. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
28-12-2022
19:48

Cea mai recentă fotografie din spitalul în care este internat Pele

Fiica lui Pele, Kely Nascimento, a postat, miercuri, 28 decembrie, pe Instagram, încă o fotografie făcută în spitalul Albert Einstein, în care este internat starul brazilian. În fotografie apar zâmbind Kely, sora ei Flavia şi doi dintre nepoţii lui Pele, Gabriel Arantes şi Octavio Felinto Neto.

„Aceste momente sunt greu de explicat. Uneori multă tristeţe şi disperare, în alte momente râdem şi vorbim despre amintiri amuzante. Şi ce altceva învăţăm din asta este că trebuie să ne căutăm şi să fim apropiaţi. Doar aşa merită totul. Cu toţii împreună”, a fost mesajul fiicei lui Pele.

27-12-2022
14:58

Santos, omagiu pentru Pele, aflat pe patul de spital

Echipa de fotbal Santos, la care Pele a evoluat în mare parte a carierei și pentru care a înscris 643 de goluri din cele 680 înscrise pentru echipa de club, i-a adus un omagiu legendarului fotbalist, internat în stare gravă la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo. 

Clubul din prima ligă de fotbal a Braziliei își va actualiza emblema și va adăuga o coroană în vârful inscripției. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului deliberativ al grupului din São Paulo, Celso Jatene.

„Coroana va fi deja pe tricoul anului 2023. Santos va juca în 2023 cu coroana de pe insignă: cele două stele și o coroană pe partea de sus a insignei”, a declarat Celso Jatene, citat de Sports Brief

Santos îi va aduce un omagiu legendarului fotbalist Pele. Sursă foto: Sports Brief.
Santos îi va aduce un omagiu legendarului fotbalist Pele. Sursă foto: Sports Brief.
27-12-2022
11:47

Romario, mesaj de susținere pentru Pele

Romario, fost internațional brazilian, care a câștigat Cupa Mondială în 1994 cu naționala Selecao, i-a transmis un mesaj de susținere lui Pele, aflat pe patul de spital. 

Cei doi foști atacanți au avut o dispută în 2007, când Romario l-a numit pe Pele „un poet când nu vorbește”. Replica triplului campion mondial nu a întârziat să apară. „Există o mulțime de oameni care nu știu cu adevărat ce vor și pur și simplu atacă trecutul.

Dar eu sunt catolic și cred că Dumnezeu i-a iertat întotdeauna pe ignoranți, așa că eu îi iert pe ignoranți”, au fost cuvintele lui Pele. 

Totuși, Romario a lăsat orgoliul la o parte și i-a transmis un mesaj de susținere fostului mare fotbalist brazilian. „Rege, fă-te bine! Atâta credință. Întreaga lume se roagă pentru tine. Însănătoșire grabnică! Vă sărut inima”, a spus Romario. 

26-12-2022
14:03

Pele și-a luat adio de la familie, iar oficialii lui Santos se pregătesc de înmormântare

Pele luptă cu boala, dar, din nefericire, veștile nu sunt deloc bune. ”Starea sa se înrăutățește tot mai rău”, spun membrii familiei.

În plus, o altă veste deloc pozitivă este aceea că oficialii lui Santos, clubul la care Pele a jucat cea mai mare parte a carierei (19 ani), se pregătesc deja pentru o posibilă înmormântare pentru O Rei. Vila Belmiro va deveni punctul de întâlnire al fanilor brazilianului în eventualitatea în care acesta se va stinge în următoarele ore.

26-12-2022
07:32

Familia, alături de Pele de Crăciun: "Un privilegiu că am putut petrece acest Crăciun în spital"

Nu sunt vești bune legate de starea de sănătate a lui Pele, dar familia continuă să se bucure de fiecare clipă petrecută alături de legenda fotbalului. Fiica lui Pele, Flavia Arantes Nascimento, a făcut o nouă postare din Spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo, unde a petrecut Crăciunul alături de familie.

“Mereu sunt multe lucruri pentru care să fim recunoscători. Este un privilegiu că am putut petrece această noapte în spital. Și putem vedea cum tatăl meu este tratat de acești profesioniști foarte amabil.

Chiar și în aceste momente triste, trebuie să fim recunoscători. Vă mulțumesc că suntem împreună, vă mulțumesc pentru afecțiune, vă mulțumesc că am mai putut petrece o noapte alături de tatăl meu. Crăciun fericit”, a fost mesajul fiicei lui Pele.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Flavia Arantes do Nascimento – Fisio (@flavia.arantes.nascimento)

25-12-2022
13:45

Edinho, mesaj emoționant după situația îngrijorătoare a lui Pele

Edinho, fost fotbalist și fiul legendarului fotbalist jucător Pele, a postat o fotografie emoționantă pe rețelele de socializare, în care apare ținându-l de mână pe Pele, aflat pe patul de spital.

„Părinte, puterea mea este a ta”, a fost mesajul copleșitor pe care fostul portar l-a atașat postării. Toată familia lui Pele a petrecut Crăciunul alături de brazilian la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Edson Nascimento{Principe Guerreiro🖤} (@warriorprince_ny)

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Edson Nascimento{Principe Guerreiro🖤} (@warriorprince_ny)

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Edson C. Nascimento{Edinho} (@01edinho)

 

25-12-2022
08:20

Familia lui Pele s-a strâns la spital de Crăciun

Legendarul fotbalist Pele trece prin momente grele, fiind internat la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde își va petrece Crăciunul. Potrivit ultimelor informații din Brazilia, organismul fostului fotbalist nu mai răspunde pozitiv la tratamentul pe care medicii i-l administrează.

Problemele de la inimă și de la ficat s-au întețit, iar starea de sănătate a lui Pele se înrăutățește pe zi ce trece. Familia triplului campion mondial s-a strâns la spital pentru a petrece Crăciunul alături de fostul mare fotbalist.

De asemenea, prin intermediul rețelelor de socializare, familia brazilianului a postat un mesaj emoționant cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Aproape toţi. Crăciun fericit. Recunoştinţă, dragoste, unitate, familie. Esenţa Crăciunului.

Vă mulţumim tuturor pentru toată dragostea şi lumina pe care o trimiteţi. În această viaţă nebună şi uimitoare, nu aş fi nimic fără ei. Astăzi şi mereu, Crăciun fericit”, se arată în postarea de pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Flavia Arantes do Nascimento – Fisio (@flavia.arantes.nascimento)

 

24-12-2022
11:11

Starea lui Pele se agravează pe zi ce trece

Starea de sănătate a lui Pele, bolnav de cancer, internat la Spitalul Albert Einstein din San Paulo, se agravează de la zi la zi. Kely Cristina Nascimento, una dintre fiicele legendarului fotbalist brazilian, a postat vineri seară o fotografie emoționantă pe rețelele de socializare.

„Suntem în continuare aici, în luptă și cu credință. Încă o noapte împreună”, a fost mesajul atașat de Kely Cristina Nascimento la fotografia în care se afla pe patul de spital alături de tatăl său. 

Pele își va petrece Crăciunul în spital, deoarece are nevoie de îngrijiri medicale intensive din cauza insuficienței renale și cardiace. 

Fotografia cu Pele și fiica sa pe patul de spital. Sursă foto: Instagram - @kelynascimento.
Fotografia cu Pele și fiica sa pe patul de spital. Sursă foto: Instagram – @kelynascimento.
22-12-2022
09:00

Pele își va petrece Crăciunul în spital. Cancerul a progresat, anunță reprezentanții Spitalului Einstein

Fiicele lui Pele, Kelly Nascimento şi Flavia Arantes, au anunțat pe rețelele sociale că legendarul fotbalist brazilian își va petrece sărbătorile de iarnă în spital.

“Crăciunul nostru acasă a picat! Am decis împreună cu medicii că, din diverse motive, este mai bine să rămânem în spital, alături de această a doua familie a noastră, echipa spitalului Albert Einstein”, au transmis fiicele lui Pele.

Spitalul Einstein, din Sao Paulo, a admis, într-un comunicat, că boala de care suferă marele Pele, un cancer de colon, ”a progresat și necesită o îngrijire foarte atentă din cauza insuficienței renale și cardiace”.

Triplul campion mondial, cu Selecao, ”va rămâne într-o cameră clasică și nu a fost internat la terapie intensivă”, se mai precizează în comunicatul spitalului din Sao Paulo.

06-12-2022
20:22

Stare de sănătate a lui Pele este mai bună

Pele se simte mai bine, iar starea sănătăţii lui se ameliorează progresiv, a anunţat spitalul Albert Einstein din Sao Paulo.

”Starea de sănătate a lui Pele se ameliorează progresiv. Pacientul prezintă semne vitale stabile şi continuă să fie ţinut într-un salon normal de spital, fără să fie internat la secţia de terapie intensivă”, se arată în comunicatul oferit de conducerea spitalului Albert Einstein, conform L’Equipe.

Edson Arantes do Nascimento ”Pele” suferă de cancer şi este internat în spitalul din Sao Paulo de aproape o săptămână.

03-12-2022
22:01

Pele, mesaj de pe patul de spital

Chiar dacă presa din Brazilia anunţa că starea de sănătate a lui Pele s-a înrăutăţit, fostul mare fotbalist a transmis un mesaj pozitiv pe contul său oficial de Instagram.

“Prietenii mei, vreau să vă transmit să rămâneţi calmi şi pozitivi. Sunt puternic, cu multă speranţă şi îmi urmez tratamentul. Vreau să mulţumesc întregii echipe medicale pentru tot tratamentul primit. Am multă încredere în Dumnezeu şi fiecare mesaj al vostru îmi dă energie. Uitaţi-vă la meciurile Braziliei de la Campionatul Mondial. Vă mulţumesc pentru tot”, a fost mesajul postat pe contul oficial al lui Pele.

pele

De asemenea, în postarea de pe contul lui Pele a fost ataşat şi ultimul buletin medical.

Edson Arantes do Nascimento a fost internat la Spitalul “Albert Einstein” pentru o reevaluare a chimioterapiei pentru tumora de colon, identificată în septembrie 2021. Încă urmează tratamentul și starea sa de sănătate rămâne stabilă. De asemenea, a avut un răspuns bun la îngrijirea infecțiilor respiratorii, fără vreo agravare a stării în ultimele 24 de ore”, a fost anunţul făcut de medicii de la Spitalul “Albert Einstein”.

03-12-2022
15:22

Kylian Mbappe îi îndeamnă pe oameni să se roage pentru Pele

Starea de sănătate a lui Pele s-a degradat, iar legendarul fotbalist brazilian va primi tratament medical în salonul cu îngrijire paliativă. 

Kylian Mbappe a reacționat după ce a aflat despre înrăutățirea stării de sănătate a lui Pele. Superstarul din atacul Franței a făcut apel la întreaga omenire să se roage pentru sănătatea fostului fotbalist. 

„Rugați-vă pentru Rege”, a fost mesajul lui Kylian Mbappe pe rețelele de socializare. Mbappe și Pele au rămas într-o relație strânsă după ce s-au întâlnit la un eveniment organizat la Paris în 2019.

03-12-2022
12:58

Starea de sănătate a lui Pele s-a înrăutățit

Pele a fost internat de urgență la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, acuzând „insuficiență cardiacă”. Deși fiica sa, Kelly Nascimento, a mărturisit joi că starea de sănătate a fostului fotbalist este stabilă, rapoartele din Brazilia nu susțin informații similare. 

Potrivit unui raport făcut de Folha de Sao Paulo, Pele a fost mutat la îngrijiri paliative, iar fostul fotbalist brazilian nu mai răspunde la chimioterapie în lupta cu cancerul intestinal, ședințe la care este supus din luna septembrie. 

Astfel, Pele primește asistență medicală într-o secție de îngrijiri paliative, tratament medical ce îi vizează pe cei care au pusă în pericol viața și care necesită îngrijiri până la sfârșitul vieții.

02-12-2022
08:22

Pele, prima reacție după ce a fost internat de urgență

Pele a vorbit de pe patul de spital după ce a fost internat de urgență. Legendarul fotbalist brazilian a ținut să le mulțumească tuturor pentru mesajele pozitive și a dezvăluit motivul pentru care se află la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo.

„Prieteni, sunt în spital pentru controlul lunar. Este mereu plăcut să primesc mesaje pozitive. Îi mulţumesc Qatarului pentru omagiu şi le mulţumesc tuturor celor care îmi transmit energii pozitive”, au fost cuvintele lui Pele pe pagină de Facebook.

 

Brazilia a fost prima echipă calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, însă întreaga națiune se roagă pentru legendarul Pele.

Din nou momente grele pentru Pele, cel mai mare fotbalist brazilian din toate timpurile

Pele, unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, duce o luptă grea împotriva cancerului. După ce a fost internat în mai multe rânduri, brazilianul în vârstă de 82 de ani a ajuns din nou la spital.

ADVERTISEMENT

Edson Arantes do Nascimento „Pele” a ajuns la spitalul Albert Einstein cu umflături pe tot corpul și insuficiență cardiacă.

Legenda fotbalului brazilian se află sub tratament pentru cancer metastazic, însă conform ultimelor informații chimioterapia nu mai dă rezultate, anunță jurnaliștii de la ESPN Brasil.

ADVERTISEMENT

Pele a fost adus la spital de către soția sa, Marcia Aokoi și de o îngrijitoare, iar momentan starea sa este stabilă, conform declarațiilor fiicei sale.

Ce decizie au luat medicii și ce urmează pentru Pele. Reacția fiicei sale: „Foarte multe alarme astăzi”

Se pare că Pele va rămâne pentru câteva zile în spital pentru mai multe investigații. Medicii vor face mai multe teste pentru a vedea cum i-a afectat cancerul și celelalte organe.

ADVERTISEMENT

Un alt diagnostic ar putea fi hepatică encefalitică, ceea ce îl împiedică să mănânce. Pele a fost diagnosticat și cu o stare de confuzie la nivel mental și ultima oară când a fost internat a avut stări de neliniște.

Kely Nascimento, fiica lui Pele, încearcă însă să îi liniștească pe suporteri și opinia publică din lumea întreagă printr-o postare pe Instagram: „Foarte multe alarme în media astăzi în privința sănătății tatălui meu. Este în spital pentru tratamentul obișnuit.

ADVERTISEMENT

Nu este nicio urgență sau vreo veste îngrijorătoare. Voi fi acolo de Anul Nou și promit să postez câteva fotografii”, i-a liniștit Kely pe fanii fostului mare fotbalist.

Brazilia va juca ultimul meci în grupe împotriva Camerenului pe data de 2 decembrie. Rămâne de văzut dacă Pele va urmări partida de pe patul de spital sau va fi externat.

ADVERTISEMENT