Sport

Brazilianul intrat pe tablou la Țiriac Open, reacție în scandalul iscat la turneu: “Sunt sigur că vom vedea jucători români la următoarele ediții”

Țiriac Open a adus controverse, după ce niciun jucător român nu a primit wild-card la turneul organizat de Ion Țiriac, invitat fiind câștigătorul US Open de juniori, un brazilian.
19.04.2024 | 06:03
Brazilianul intrat pe tablou la Tiriac Open reactie in scandalul iscat la turneu Sunt sigur ca vom vedea jucatori romani la urmatoarele editii
Joao Fonseca, wild-card în locul unui tenismen român din partea Țiriac Open / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a luat decizia de a readuce turneul ATP 250 la București, după o lungă perioadă de pauză. Garnitura finală a turneului a adus controverse, întrucât niciun jucător român nu a primit wild-card, unde este si Stan Wawrinka.

Câștigătorul US Open de juniori, wild-card la Țiriac Open

Turneul ATP Țiriac a atras controverse, dar si nume mari precum Wawrinka, întrucât organizatorii au omis jucătorii români masculini. În schimb, aceștia i-au oferit un wild-card brazilianului Joao Fonseca, care a și confirmat cu rezultatele sale.

ADVERTISEMENT

Joao Fonseca se află pe locul 276 în clasamentul actual al secției masculine de tenis, ATP. Brazilianul nu impresionează prin clasare, dar prin performanța de a câștiga turneul US Open de juniori.

“Vreau să mulțumesc turneului, celor care se ocupă, de acest wild card, înseamnă mult pentru noi, jucătorii tineri care facem tranziția spre profesioniști. Mă bucur că m-am descurcat bine.

ADVERTISEMENT

Referitor la wild-card, este decizia celor din turneu. Știu că mai era un băiat cu care m-am duelat la juniori, Coleman Wong, mă gândeam că el are șanse să îl primească. Sunt sigur că vom vedea și tineri jucători români la următoarele ediții ale turneului”, a spus Joao Fonseca pentru FANATIK. 

Wild-card răsplătit cu rezultate bune de Joao Fonseca

În cadrul turneului, Joao Fonseca a trecut de doi adversari mult mai bine cotați. În primul tur a trecut de Lorenzo Sonego, scor 2-0, în data de 16 aprilie. Adversarul este clasat pe poziția a 57-a în clasamentul ATP.

ADVERTISEMENT

Următorul tur l-a adus în fața sa pe moldoveanul Radu Albot, numărul 139 ATP. Brazilianul l-a învins pe moldovean cu scorul de 2-0 (7-6, 6-2), într-o oră și 38 de minute. Pe 19 aprilie, Joao Fonseca îl va înfrunta pe Alejandro Tabilo, numărul 41 ATP.

Reacția organizatorilor după ce niciun român n-a primit wild-card

Cosmin Hodor, directorul turneului a oferit o reacție privind controversa, spunând că nu avem tenismeni români potriviți pentru grilă şi că ar prefera să acorde acest beneficiu unu tânăr jucător decât unuia ajuns în plină maturitate:

ADVERTISEMENT

“Pe mine nu mă încălzește cu nimic că ei joacă niște turnee ITF, diferența de nivel între un tablou ITF și unul ATP este de la cer la pământ. Eu aș vrea să pot să văd niște rezultate undeva. Sunt mai mult pentru a da un wild card unui jucător de 17-18 ani decât a le da celor de 24-25 de ani care joacă turnee ITF.

Atunci când își vor ajusta strategia și programul și vor avea niște rezultate în turneele challenger, care cumva pot să le certifice valoarea lor, cu siguranță ar merită wild card pe tabloul unui turneu ATP”, a spus Cosmin Hodor, conform GSP.

ADVERTISEMENT
Tags: