Sport

Haos la Ţiriac Open! Ploaia a dat peste cap tabloul principal. Doi jucători încep turneul cu două zile înaintea finalei

Turneul ATP Ţiriac a fost dat peste cap de ploaia torenţială de la Bucureşti. Doi jucători vor începe turneul vineri, cu două zile înainte de finala competiţiei.
18.04.2024 | 14:35
Haos la Tiriac Open Ploaia a dat peste cap tabloul principal Doi jucatori incep turneul cu doua zile inaintea finalei
Terenul Centrlal din cadrul complexului sportiv Năstase - Marica
ADVERTISEMENT

Turneul ATP Ţiriac Open a revenit la Bucureşti după o pauză de 8 ani de zile. Doar că ploaia a dat peste cap desfăşurarea competiţiei, organizatorii fiind nevoiţi să schimbe în repetate rânduri programul.

Haos la Ţiriac Open! Ploaia a dat peste cap tabloul principal!

Miercuri s-au putut disputa doar două meciuri pe tabloul de simplu, iar joi, după două revizuiri, sunt programate doar trei confruntări din optimile de finală, astfel încât vor rămâne multe meciuri de disputat pentru ziua de vineri.

ADVERTISEMENT

În acest moment, avem un singur sfertfinalist la ATP Ţiriac Open. Este vorba de Alejandro Tabilo, care l-a învins miercuri dimineaţa pe Arthur Rinderknech, scor 6-3, 6-4. La scurt timp a început ploaia şi nu s-a mai jucat nimic.

Jean Julien Rojer şi Tallon Griekspoor inspectează terenurile. Sursa: Fanatik
Jean Julien Rojer şi Tallon Griekspoor inspectează terenurile. Sursa: Fanatik

Doi jucători intră în turneu vineri! Cu două zile înaintea finalei

Vremea rea de miercuri şi joi duce la situaţia în care doi jucători vor intra în turneu vineri, cu două zile înaintea finalei. Este vorba de Francisco Cerundolo, principalul favorit, şi Sebastian Korda, favoritul trei.

ADVERTISEMENT

Cei doi au avut un prim tur liber şi, conform programului iniţial, ar fi trebuit să joace miercuri, respectiv joi. Dar ambii îşi vor disputa meciurile din optimi în dimineaţa zilei de vineri.

Dacă îşi va respecta statutul de principal favorit, Francisco Cerundolo va fi nevoit să joace patru meciuri într-un interval de trei zile: optimi şi sferturi – vineri, semifinale – sâmbătă şi finala de duminică.

ADVERTISEMENT
Fanii aşteaptă în tribune reluarea meciurilor
Fanii aşteaptă în tribune reluarea meciurilor

Terenul 1 a devenit impracticabil din cauza ploii torenţiale

Nemulţumiri au apărut şi în rândul spectatorilor care şi-au cumpărat bilete pentru zilele de miercuri şi joi. Organizatorii au anunţat că biletele sunt valabile pe fiecare zi în parte, indiferent de numărul de meciuri care de dispută, ceea ce a creat frustrare în rândul unor fani.

Joi, chiar dacă nu a mai plouat în Bucureşti, programul a fost devansat în mai multe rânduri. Iniţial, meciurile erau programate să înceapă la ora 10:30, dar până la urmă startul s-a dat la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

Programul revizuit al zilei de joi: 

Programul zilei de joi
Programul zilei de joi

Mai mult, terenul 1 din complexul sportiv Năstase – Marica a devenit impracticabil din cauza ploii torenţiale, astfel că joi se va juca tenis doar pe terenul central şi pe terenul 2.

Pentru iubitorii tenisului există şi o veste bună. Vremea se îndreaptă şi, cel mai probabil, în următoarele zile, turneul ATP Ţiriac Open se va putea desfăşura fără probleme.

Lumea se relaxează în locurile special amenajate, în aşteptarea meciurilor.
Lumea se relaxează în locurile special amenajate, în aşteptarea meciurilor.
  • 8 ani au trecut de la ultimul turneu ATP organizat în România
  • 580.000 de euro este fondul de premiere al competiţiei
ADVERTISEMENT
Tags: