Life

Britney Spears și-a recăpătat libertatea după 13 ani: ”Voi plânge”

Cântăreața Britney Spears și-a recăpătat libertatea după 13 ani, timp în care a fost sub tutela tatălui, artista considerând abuzivă măsura care nu îi permitea să își controleze viața.
13.11.2021 | 14:56
Britney Spears sia recapatat libertatea dupa 13 ani Voi plange
ADVERTISEMENT

Britney Spears este, în sfârșit, liberă să își administreze averea așa cum își dorește și are control total asupra deciziilor cu privire la viața personală sau profesională după ce, timp de 13 ani, a fost obligată să accepte tutela tatălui său.

Britney Spears și-a recăpătat libertatea

Britney Spears, una dintre cele mai cunoscute cântărețe din lume, cu un succes uriaș în lumea muzicii pop din anii 2000, este, din nou, stăpână pe soarta ei. Iar asta după 13 ani în care, legal cel puțin, avea nevoie de acordul tatălui său pentru orice decizie pe care o lua cu privire la propria persoană.

ADVERTISEMENT

Britney Spears a reușit să scape de sub tutela tatălui ei, ieri, pe 12 noiembrie 2021, după ce judecătorii din Los Angeles i-au acceptat cererile de a avea, din nou, control asupra propriei vieți. La proces, tatăl artistei, Jamie Spears nu s-a opus cererilor făcute de fiica lui, susține BBC.

”Cred că voi plânge toată ziua! E cea mai bună zi dintotdeauna! Lăudat fie Domnul”, a scris Britney Spears pentru cei peste 36 de milioane de urmăritori pe care îi are pe Instagram, postând totodată și imagini cu sutele de fani strânși în fața Tribunalului din Los Angeles, acolo unde s-a dat sentința favorabilă cântăreței.

ADVERTISEMENT

Britney Spears, tutelă de 13 ani

În 2008, după o serie de probleme medicale care nu au fost explicate niciodată și după ieșiri publice controversate, tatăl lui Britney Spears, Jamie, a cerut și a obținut tutela legală asupra cântăreței. Iar asta a însemnat, pentru artistă, un adevărat calvar, Britney Spears numind decizia ca fiind abuzivă, în repetate rânduri.

Conform regulilor instituite de un tribunal în cazul tutelei asupra lui Britney Spears, artista nu mai avea putere de decizie în ceea ce privește afacerile și averea pe care o deținea, dar nici asupra vieții personale. Ba chiar mai mult, nu avea voia să intre în contact cu copiii pe care îl are sau să îi viziteze, nu avea dreptul de a se căsători și nici de a decide cu privire la cariera sa.

ADVERTISEMENT

De altfel, Britney Spears a fost subiectul unor documentare televizate, dar și a unei mișcări inițiate de fanii ei, #FreeBritney, iar autoritățile americane s-au autosesizat. Mai mult chiar, cazul cântăreței a ajuns subiect de audieri în Congresul american, iar legea tutelei a fost modificată în așa fel încât să nu mai apară comportamente abuzive asupra celui care a fost instituită procedura legală.

Tutela asupra lui Britney Spears și controlul asupra unei averi uriașe

Britney Spears a fost una dintre cele mai iubite artiste ale muzicii pop, iar asta a însemnat, așa cum era și de așteptat, acumularea unei averi uriașe. Interesant este însă că tutela tatălui ei a început chiar în momentul în care artista nu mai avea turnee de milioane de dolari, în schimb acumulase o avere uriașă.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform unor surse din media americană, averea lui Britney Spears se ridica, în anul 2019, la suma de 59 de milioane de dolari, artista care, acum, are 40 de ani, neavând însă acces la niciun ban, pe perioada tutelei, din averea pe care a făcut-o din muzică.

În ciuda faptului că nu avea dreptul să decidă asupra carierei sale, Britney Spears a făcut tot ce i-a stat în putință să atragă atenția asupra cazului său, refuzând să mai țină concerte încă din anul 2018, ea lansând însă o piesă acum trei ani, melodie care era înregistrată încă din 2016.

Britney Spears are doi copii alături de Kevin Federline, bărbatul de care a divorțat în 2004, și în fața căruia a pierdut custodia băieților pe care îi au împreună după ce a fost instituită tutela.

ADVERTISEMENT