Fotbal international

Bruno Labbadia este primul antrenor numit în timpul pandemiei de COVID 19. Nu a apucat încă să-şi cunoască jucătorii de la Hertha Berlin

23.04.2020 | 19:02
Bruno Labbadia este primul antrenor numit in timpul pandemiei de COVID 19 Nu a apucat inca sasi cunoasca jucatorii de la Hertha Berlin
ADVERTISEMENT

Bruno Labbadia este primul antrenor din Europa care a fost numit chiar în timpul pandemiei de COVID 19. Pe data de 9 aprilie Labbadia s-a întâlnit cu şefii echipei de Bundesliga Hertha Berlin şi au bătut palma.

Bruno Labbadia a pregătit ultima oară pe Wolfsburg

Ultima echipă pregătită de către fostul internaţional german fusese o altă reprezentantă a eşalonului de onoare, Wolfsburg, de care s-a despărţit în iunie 2019.

ADVERTISEMENT

Numai că noul tehnician al Herthei a rămas la Berlin, în luxosul hotel Palace, aproape gol, de unul singur, pentru că jucătorii pe care îi va antrena se află în carantină, la domiciliile lor.

Au fost două cazuri de jucători infectaţi cu coronavirus la Hertha

Şi sunt obligaţi să respecte un regim de carantinare la sânge, fără dreptul de a ieşi un minut din case timp de 14 zile, ca urmare a faptului că doi dintre componenţii lotului s-au infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului a refuzat însă să facă public numele lor, însă a recunoscut oficial pe contul de twitter această situaţie şi faptul că toată echipa va intra în carantină.

Stă şi câte 15 ore pe zi la baza clubului să lucreze

Bruno Labbadia a decis să lucreze de unul singur, stabilind strategii şi planuri de antrenamente pentru diverse situaţii, inclusiv pentru pregătirile jucătorilor de acasă, transmise prin ajutoarele sale.

ADVERTISEMENT

În Germania este de acum oficial faptul că Bundesliga va reîncepe pe data de 8 mai, urmând a se desfăşura cu porţile închise toate meciurile din cele 9 etape rămase de disputat din actualul sezon.

Hertha e a şaptea echipă din CV-ul de antrenor a lui Labbadia

Hertha Berlin este a şaptea echipă din CV-ul de antrenor al lui Bruno Labbadia, după Darmstadt, Greuther Furth, Leverkusen, Hamburg de două ori, Stuttgart şi Wolfsburg, el începând această activitate în anul 2003.

ADVERTISEMENT

Cel mai mult a stat la Stuttgart, timp de trei sezoane, între 2010 şi 2013. Ca fotbalist, a jucat atacant şi a marcat 204 goluri în 557 de meciuri, a trecut pe la multe cluburi de top: Hamburg, Kaiserslautern, Bayern Munchen, Koln, Werder Bremen, însă cel mai mult a stat la Arminia Bielefeld, între 1998-2001, marcând de 50 de ori în 98 de partide.

 

ADVERTISEMENT