News

Bucureștenii, răsfățați de Primărie, de Sărbători. Luminițele de Crăciun vor costa peste un milion de euro

Primăria Capitalei organizează licitații pentru luminițele de sărbători. Este vorba de două contracte cu o valoare totală de circa un milion de euro
23.10.2023 | 12:47
Bucurestenii rasfatati de Primarie de Sarbatori Luminitele de Craciun vor costa peste un milion de euro
Bucureștiul va avea luminițe noi de sărbători Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Anunțurile organizării licitațiilor au fost publicate pe platforma de achiziții publice SEAP de către Compania Municipală Iluminat Public. Este vorba despre un contract de închiriere și altul de achiziție de decorațiuni pentru iluminatul festiv al Capitalei în perioada sărbătorilor de  iarnă.

Bucureștiul, luminițe noi de circa un milion de euro

Valoarea estimată a contractului de închiriere este de 3.352.000 lei, pentru o durată de trei luni. Prin acest contract se are în vedere ”asigurarea iluminatului festiv și crearea atmosferei specifice sărbătorilor de iarnă pentru axa centrală și centrul orașului, unde se vor desfășura principalele evenimente specifice acestor sărbători”.

ADVERTISEMENT

Ofertele pentru această licitație se pot primi cel târziu până pe 3 noiembrie, iar licitația se desfășoară prin procedură deschisă accelerată. Potrivit anunțului publicat pe SEAP, “în acest an se vor închiria motive luminoase cu tema ‘Sărbători de iarnă împreună în Bucureşti'”.

Mai precis, se dorește a fi închiriate un total de 577 de elemente: şiruri, plase şi traversări luminoase, precum şi figurine luminoase. Acestea vor fi instalate pe Bulevardul Magheru, Bulevardul Bălcescu, Calea Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul I. C. Brătianu, Bulevardul Constantin Prezan, la Piaţa Romană, rond Charles de Gaulle, Piaţa Victoriei.

ADVERTISEMENT

Potrivit caietului de sarcini, ofertanţii vor trebui să prezinte lista principalelor livrări/închirieri de produse efectuate în cursul unei perioade de până la cinci ani.

Din aceste documente va trebui să rezulte că au livrat/închiriat produse similare, respectiv ornamente stradale pentru iluminat festiv, în valoare cumulată de minim 3.000.000 lei fără TVA la nivelul unuia sau mai multor contracte.

ADVERTISEMENT

Contract de achiziție pentru leduri, perdele și figurine 3D

Cel de al doilea contract are o valoare estimată de 1.999.500 lei. Acesta are ca obiect achiziționarea de decorațiuni pentru iluminat festiv și anume 150 de perdele cu cel puțin 200 de leduri, 300 de figurine 3D, în formă de sferă/stea/fug de nea/candelabru, 550 de echipamente de tip perdea, cu cel puțin 550 de leduri, 220 de șiruri cu cel puțin 120 de leduri.

În acest caz li se cere ofertanţilor ”să demonstreze că în ultimii cinci ani au livrat produse similare, respectiv ornamente stradale pentru iluminat festiv, în valoare cumulată de minim 1.500.000 lei fără TVA, la nivelul unuia sau mai multor contracte”.

ADVERTISEMENT

În procesul de evaluare a ofertelor se precizează că prețul va avea o pondere de 80%, gradul de protecție va reprezenta 10%, iar termenul de livrare va fi tot 10%. Precizarea este valabilă pentru ambele contracte.

Primăria Municipiului București a folosit în ultimii trei ani luminițele din anii trecuți, în încercarea de a face economie la buget. Decorațiunile utilizate au fost cumpărate în 2018, pentru aproximativ 6 milioane de lei.

ADVERTISEMENT