News

Bucureștenii s-au săturat de sistemul public de termoficare din Capitală. Cererile de debranșare au crescut cu 30%

Nicușor Dan le promite bucureștenilor că sistemul de termoficare din București se va îmbunătăți, însă cifrele îl contrazic.
25.11.2022 | 13:20
Bucurestenii sau saturat de sistemul public de termoficare din Capitala Cererile de debransare au crescut cu 30
Bucureștenii depun cereri de debranșare. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Oamenii par că s-au săturat de sistemul public de termoficare și, mai ales, de lipsa acestuia, și au decis să se debranșeze în număr mare de la acesta.

Bucureștenii continuă să se debranșeze de la sistemul de termoficare

Potrivit Spotmedia, cererile de debranșare au crescut cu 30% doar în 2022, asta în condițiile în care în 2019 s-au debranșat 944 de apartamente.

ADVERTISEMENT

În 2020, numărul acestora a crescut la 1241, în timp ce în prima parte din 2021 cererile au atins cifra de 2568. Iernile au fost tot mai grele pentru bucureșteni în ultimii ani, mulți dintre ei fiind nevoiți să îndure frigul chiar când le era lumea mai dragă.

Așadar, în 2022 numărul cererilor de debranșare a crescut cu 33%, nu mai puțin de 3417 oameni reușind să obțină un aviz de debranșare. Asta înseamnă, cred specialiștii, că acești oameni au deja instalație separată de gaze și centrale de apartament montate.

ADVERTISEMENT

Conform Termoenergetica, alți 259 au depus documentele și sunt pe cale să obțină avizul de debranșare, însă acest lucru se va întâmpla doar la primăvară când procedura tehnică o va permite.

Cele mai multe cereri de debranșare au venit din Sectorul 6, fiind vorba de 1338 de bucureșteni nemulțumiți de sistemul public de termoficare. Cartierele Militari și Drumul Taberei au cele mai mari probleme cu încălzirea și apa caldă.

ADVERTISEMENT

Sectorul 6 e urmat de Sectorul 2 cu 671 de cereri de debranșare, Sectorul 5 cu 538 de cereri, Sectorl 4 cu 504 de cereri, Sectorul 3 cu 424 de cereri și Sectorul 1 cu 201 de cereri.

În urmă cu două zile, pe 23 noiembrie, doar jumătate dintre blocurile din București primeau suficientă apă caldă și căldură, conform datelor oficiale furnizate de Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

”În rest, alimentarea cu încălzire sau apă caldă era sistată în 1.143 de blocuri (cele mai multe din sectoarele 5 și 6) sau cu probleme în alte 3.523 de blocuri (cele mai multe din Sectoarele 2 și 3)”, menționează sursa citată.

Principala problemă cu sistemul de termoficare din București, construit între anii 1965 și 1990, e lipsa întreținerii. Cu toate că autoritățile ar fi trebuit să înlocuiască conductele magistrale după 25 de ani de utilizare, acest lucru nu a fost făcut.

Așadar, dintr-un total de 954 de kilometri de conductă magistrală au fost înlocuiți doar 100 de kilometri în perioada 1998-2003. În consecință, 80% din conductele magistrale din București sunt învechite, pline de fisuri, și gata să ”pocnească” în orice clipă.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată