News

Bucureștiul și alte orașe mari, afectate puternic de praful saharian. Stratul a fost consistent și s-a depus peste tot. Foto

Praful saharian, anunțat încă de marți de ANM, a afectat Bucureștiul și alte orașe mari. Particulele s-au depus pe toate suprafețele.
24.04.2024 | 11:57
România, afectată miercuri de praful saharian. Imagini din București și alte mari orașe. Sursa foto: MeteoPlus / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încă de marți, 23 aprilie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertiza că praful saharian abătut asupra sud-estului Europei va afecta și zone extinse din România. Alerta s-a adeverit.

România, afectată miercuri de praful saharian. Imagini din București și alte mari orașe

În această primăvară, au fost mai multe zile în care praful de origine sahariană a ajuns și în România, acoperind mașinile și nu numai cu un strat roșiatic. Miercuri, 24 aprilie, la orele dimineții, a fost cel mai intens episod. Efectele, care vor dispărea în câteva ore, au fost sesizate de mai mulți cetățeni.

ADVERTISEMENT

Pe site-urile de socializare, românii au publicat imagini cu modul în care și-au găsit imaginile la primele ore ale dimineții. Ploaia căzută în ultimele ore a intensificat această depunere de mâzgă.

Praf saharian peste mașini, în București, după ce a plouat până spre dimineață…”, scrie un locuitor din Capitală, care publică și o imagine cu mai multe mașini acoperite de praf, într-o parcare.

ADVERTISEMENT

Toate mașinile din București sunt sub strat gros de praf, după ploaia de ieri. Parcă nu au fost mișcate o lună…”, spune un alt locuitor din Capitală, tot pe Facebook.

Nu doar în Capitala României au fost surprinse astfel de imagini, cu și în alte zone din țară. Depuneri intense de praf saharian au mai fost sesizate și în Buzău, Tulcea sau Brăila.

ADVERTISEMENT

România ar trebui să scape, miercuri după-amiază, de praful saharian

În urmă cu 24 de ore, ANM anunța că praful saharian va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie). ”Depunerile de particule vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua”, spuneau specialiștii.

Vestea bună este că, în după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcat cu praf saharian se va deplasa spre nord-est și va ieși din țară, mai informau cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de România, în alte state din Europa situația a fost mult mai gravă. În Grecia, Atena a fost acoperită de praf saharian extrem de intens. Imaginile cu cerul în nuanţe de portocaliu, apărute pe internet, prezintă un peisaj parcă desprins dintr-un scenariu apocaliptic.

ADVERTISEMENT