Sport

Explozie de bucurie la Lens când un jucător a fost convocat la naționala Franței. Imagini de colecție din vestiar. Video

Didier Deschamps a decis să convoace un jucător de la Lens în echipa națională a Franței, iar vestea a fost primită cu o bucurie de nedescris în vestiarul formației din Ligue 1.
18.03.2022 | 09:00
Explozie de bucurie la Lens cand un jucator a fost convocat la nationala Frantei Imagini de colectie din vestiar Video
Didier Deschamps a decis să convoace un jucător de la Lens în echipa națională a Franței, iar vestea a fost primită cu o bucurie de nedescris în vestiarul formației din Ligue 1. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Campioana mondială en-titre, calificată la turneul final din Qatar, urmează să joace două meciuri amicale la finalul acestei luni, împotriva Coastei de Fildeș (25 martie) și Africii de Sud (29 martie).

Un jucător de la Lens a fost convocat la naționala Franței, iar bucuria din vestiar este neprețuită

La 29 de ani, Jonathan Clauss a fost convocat pentru prima dată de Didier Deschamps, iar vestea că Lens va avea un jucător în naționala Franței a adus o bucurie imensă în vestiarul formației aflată pe locul 9 în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Jucător de bandă dreaptă, poate evolua atât ca mijlocaș, cât și ca fundaș, Clauss juca în urmă cu an și jumătate în liga a doua germană. Între timp, el a ajuns unul dintre cei mai buni fotbaliști din Europa pe poziția sa, reușind patru goluri și nouă pase decisive în 27 de meciuri în acest sezon de campionat.

Jonathan Clauss spera într-o convocare după prestațiile foarte bune, așa că joi, 17 martie, la ora locală 14:00, tot lotul lui Lens, împreună cu staff-ul s-a adunat în vestiar pentru a urmări la televizor anunțul lui Deschamps privind jucătorii pe care se va baza la aceste amicale.

ADVERTISEMENT

Momentul în care selecționerul a rostit numele lui Clauss, vestiarul celor de la Lens a explodat de bucurie. Au fost momente cu adevărat speciale, s-a cântat, s-a dansat, a curs multă șampanie, iar noul internațional francez, emoționat până la lacrimi, a fost îmbrățișat de toată lumea.

Mesajul lui Jonathan Clauss după convocare

”Faptul că Jonathan Clauss ajunge în premieră la națională este ceva magnific și pentru el, dar și pentru club. Nu am mai avut de câțiva ani un jucător la prima reprezentativă, deci este un moment important.

ADVERTISEMENT

Nu am apucat să vorbesc cu el, deoarece coechipierii lui au cântat 10 minute încontinuu. Am aplaudat cu ei. A fost multă emoție. Este un tip puternic, a avut mulți ani grei, este un exemplu magnific”, a declarat Franck Haise, antrenorul lui Lens.

La rândul său, Jonathan Clauss și-a exprimat mândria de a îmbrăca tricoul echipei naționale a Franței într-un mesaj pe rețelele de socializare: ”Picioarele pe pământ, capul în stele. Atât de fericit, atât de mândru să îmbrac tricoul albastru. Mulțumesc tuturor colegilor mei, staff-ului, celor dragi și publicului din Lens. Cu muncă și credință, nimic este imposibil”.

ADVERTISEMENT

Jonathan Clauss este un produs al clubului Strasbourg, dar nu a apucat să joace la prima echipă. El a evoluat în cariera sa la formațiile SV Linx, Raon-l’Etape, Avranches, Quevilly-Rouen, Arminia Bielefeld, iar în vara lui 2020 a fost adus gratis la Lens.

ADVERTISEMENT
Tags: