News

Bugetul programului Rabla pentru electrocasnice, epuizat într-o singură zi. Când începe a doua etapă

Bugetul primei etape a programului "Rabla pentru electrocasnice" a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore de la lansare.
22.05.2021 | 12:57
Bugetul programului Rabla pentru electrocasnice epuizat intro singura zi Cand incepe a doua etapa
ADVERTISEMENT

Bugetul Etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice, în valoare de 30 de milioane de lei, a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore, anunță Ministerul Mediului. Voucherele care au fost rezervate vor fi validate săptămâna viitoare.

În total au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare. Cu acestea au fost achiziționate aparate frigorifice, mașini de spălat rufe sau mașini de vase.

ADVERTISEMENT

Bugetul programului Rabla pentru electrocasnice, epuizat într-o singură zi

Pentru prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice au fost alocate 30 de milioane de lei. Au fost însă mulți cei care au dorit să participe la acest program. Așa că bugetul a fost terminat în mai puțin de 24 de ore.

“Bugetul Etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore de la start.

ADVERTISEMENT

Au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice. În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei”, a anunțat Ministerul Mediului.

Cei care vor să achiziționeze bunuri prin acest program trebuie să aștepte următoarea etapă.

Când începe etapa a doua

Programul Rabla pentru Electrocasnice are trei etape, iar valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 500 de lei. Prima etapă se desfășoară în perioada 21 mai-3 iunie. Voucherele pot fi folosite doar pentru achiziționarea aparatelor frigorifice, mașini de spălat rufe sau mașini de vase.

ADVERTISEMENT

Etapa a doua va avea loc în perioada 4 iunie-17 iunie. Doritorii pot cumpăra în această etapă televizoare, laptopuri și tabletele. În perioada 18 iunie-1 iulie se va desfășura a ultima etapă a programului. Atunci vor putea fi achiziționate aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele.

Anul acesta programul a debutat pe data de 14 mai. Timp de șapte zile persoanele fizice au avut timp să se înscrie. Potrivit Ministerului Mediului, peste 155.000 au depus cereri . În 2021, bugetul total alocat Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 75 milioane lei.

ADVERTISEMENT

Sumele pentru fiecare echipament au fost stabilite astfel: 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D, 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C, 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E, 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++.

400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++, 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E, 300 de lei pentru tablete, 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an și 500 de lei pentru laptopuri.

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT