Sport

Bundesliga, etapa a 3-a. Leipzig, învinsă de Wolfsburg

FANATIK.RO vă prezintă partidele etapei a 3-a din Bundesliga, programată în perioada vineri, 27 august - duminică, 29 august
29.08.2021 | 15:30
Bundesliga etapa a 3a Leipzig invinsa de Wolfsburg
ADVERTISEMENT
29-08-2021
12:42

Marcel Sabitzer, aproape de Bayern Munchen

După Dayot Upamecano, în schimbul a 2,5 milioane de euro, Bayern Munchen e pe punctul de a transfera un nou star al celor de la RB Lepizig. Potrivit cotidianului Bild, vicecampioana Germaniei și-a dat acordul să-l cedeze și pe Marcel Sabitzer pentru 16 milioane de euro.

Chiar dacă suma este destul de mică în comparație cu cota de piață, (42 de milioane de euro), clubul s-a văzut nevoit să accepte propunerea bavarezilor întrucât mijlocașul ofensiv tocmai a intrat în ultimul an de contract.

9 goluri și 7 pase decisive a reușit Sabitzer în cele 39 de meciuri jucate sezonul trecut pentru RB Leipzig. Pe Allianz Arena va avea ocazia să lucreze din nou cu Julian Nagelsmann, care a preluat echipa după instalarea lui Hansi Flick pe banca echipei naționale.

28-08-2021
18:25

Bundesliga, etapa a 3-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 27 august

  • Borussia Dortmund – Hoffenheim 3-2 (Reyna 49, Jude Bellingham 69, Haaland 90+1/ Baumgartner 61, Dabour 90)

Sâmbătă, 28 august

  •  Augsburg – Leverkusen 1-4 (Niederlechner, 30 / Borduchi 3 aut, Niederlechner 14 aut, Schick 75, Wirtz 81 )
  • Arminia Bielefeld  – Eintracht Frankfurt 1-1 (Wimmer 86/Hauge 22)
  • FC Koln – Bochum 2-1 (Schaub 82, Lemperle 90+1/Zoller 90+4)
  • Mainz – Greuther Furth 3-0 (Lucoqui 15, Szalai 18, Stoger 90+2)
  • Stuttgart – Freiburg 2-3 (Woo-Yeong Jeong 3, 9, Lucas Holer 28/Mavropanos 45, Al Ghaddioui 45+2)
  • Bayern Munchen – Hertha Berlin 5-0 (Muller 6, Lewandowski 35, 70, 84, Musiala 48)

Duminică, 29 august

  • Union Berlin – Monchengladbach 2-1 (Giesselmann 22, Awoniyi 41/ Hofmann 90+1)
  • Wolfsburg – RB Leipzig 1-0 (Roussillon 52)

 

28-08-2021
16:16

Bayern Munchen - Hertha Berlin 5-0 (Muller 6, Lewandowski 35, 70, 84, Musiala 48)

  • Bayern Munchen: Neuer – Stanisic, Upamecano, Suele, Davies – Kimmich, Goretzka – Muller, Musiala, Gnabri – Lewandowski
  • Hertha Berlin: Schwolow – Mittelstadt, Stark, Boyata, Zeefuik – Ascacibar, Serdar – Tousart, Jovetic – Lukebakio – Selke 

În weekendul premergător pauzei produsă de acțiunile echipelor naționale în preliminariile CM 2022 Bundesliga are programată etapa cu numărul 3 din acest sezon, unul pe care toată lumea îl consideră având deja finalul așteptat, adică al zecelea titlu consecutiv pentru Bayern Munchen.

Programul etapei a 3-a din Bundesliga

Vineri, 27 august, ora 21:30

Borussia Dortmund – Hoffenheim

Sâmbătă, 28 august, ora 16:30

Augsburg – Leverkusen

Arminia Bielefeld  – Eintracht Frankfurt

Koln – Bochum

Mainz – Greuther Furth

Stuttgart – Freiburg

ora 19:30 Bayern Munchen – Hertha Berlin

Duminică, 29 august

ora 16:30 Union Berlin – Monchengladbach

ora 18:30 Wolfsburg – Leipzig

Nici nu ar avea cum fi altfel devreme ce Borussia Dortmund, echipă care are câțiva jucători de mare valoare, în frunte cu golgeterul Haaland, pierde teren încă din primele secvențe ale campionatului, fiind învinsă la Freiburg, o formație decentă, de mijlocul clasamentului.

ADVERTISEMENT

Nici Leipzig, cu tot suportul financiar considerabil primit din partea concernului Red Bull, nu reușește să arate că poate concura cu Bayern într-o întrecere de anduranță, dovedind că există o certă diferență între gruparea bavareză și restul competitoarelor deși bavarezii nu fac transferuri sonore de multă vreme.

Bayern nu a convins în primele etape

Bayern Munchen va juca în etapa a 3-a cu Hertha Berlin pe Allianz Arena din capitala Bavariei. Bayern a avut un început de sezon cu frâna de mână trasă, cu egal la Monchengladbach și victorie deloc spectaculoasă acasă cu țapii din Koln, 3-2, părând că metodele noului tehnician, Julian Nagelsmann, nu au fost încă înțelese pe deplin de jucători.

ADVERTISEMENT

Altceva a fost în Cupa Germaniei, unde a susținut miercuri restanța cu o echipă din Liga a 5-a, pe care a distrus-o la ea acasă cu scorul de 12-0, Choupo-Moting fiind autorul a patru goluri. Hertha Berlin este o formație de a doua parte a ierarhiei, care în mod normal nu poate emite nici o pretenție și se așteaptă minim patru goluri în acest joc.

Borussia Dortmund deschide etapa

Borussia Dortmund deschide etapa vineri seară cu un meci pe care sigur se va paria mult pentru un număr mare de goluri, minim trei, pentru că adversară va fi Hoffenheim, o formație ofensivă, capabilă să puncteze și ea. Cum în primul meci de acasă la Dortmund galben-negrii au bătut cu 5-2 pe Eintracht Frankfurt minim patru goluri sunt considerate o limită absolut firească.

ADVERTISEMENT

Singura problemă la acest joc este faptul că la Borussia lipsesc șapte jucători iar de la Hoffenheim cinci, ceea ce e totuși destul de ciudat pentru că ne aflăm abia înaintea etapei a 3-a. Nu vor lipsi însă Haaland, Bellingham, Reina sau Reus, jucători pentru care golul e ca o joacă de copil.

Wolfsburg – Leipzig e meciul cel mai tare al rundei

Leipzig va încheia această etapă duminică, de la ora 18:30 cu ceea ce s-ar putea numi meciul etapei, pentru că vicecampionii ultimei ediții vor merge în bârlogul lupilor, la Wolfsburg, altă echipă care va reprezenta Germania în Champions League. Leipzig a pornit cu stângul, eșec la Mainz, după care a demolat pe Stuttgart.

ADVERTISEMENT

Leverkusen merge la Augsburg, farmaciștii, care au ratat clasarea în top 4, având acum ca obiectiv să nu mai termine în afara zonei Champions League. Augsburg, deși a făcut egal în etapa a 2-a la Frankfurt e considerată în acest an printre echipelec care vor lupta din greu pentru supraviețuire, având probleme financiare.

Meci spectaculos la Berlin

Un alt meci promițător se va juca la Berlin, unde micuța Union a arătat nu doar că are toate cărțile în regulă pentru a sta în Bundesliga dar deja din al doilea an după promovare a început să se apropie de zona cupelor europene iar acum este ca și calificată în grupele Conference League. Oaspete pentru Union este un club de mare tradiție, cu CV spectaculos, Borussia Monchengladbach.

Ultima partidă care merită atenție și care promite să avem parte de un over 2,5 la goluri se anunță a fi confruntarea Stuttgart– Freiburg, cu două echipe care pot marca destul de ușor și în care este extrem de probabil să avem reușite în ambele porți.

ADVERTISEMENT