Sport

Bundesliga etapa a 2-a. Bayern Munchen, victorie cu emoţii contra lui Koln. Wolfsburg este liderul surprinzător

FANATIK.RO vă oferă detalii despre etapa a 2-a din Bundesliga, care debutează vineri, 20 august şi se încheie duminică, 22 august
22.08.2021 | 20:30
Bundesliga etapa a 2a Bayern Munchen victorie cu emotii contra lui Koln Wolfsburg este liderul surprinzator
ADVERTISEMENT
22-08-2021
17:35

Rezultate etapei a 2-a din Bundesliga. Rezultate complete şi clasament

A treia etapă din Bundesliga se întinde pe parcursul a trei zile, în perioada 20-22 august.

Programul etapei a 2-a din Bundesliga

Vineri, 20 august

  • Leipzig – Stuttgart 4-0 (Szoboszlai 38, 52, Forsberg 46, Andre Silva 65 pen.)

Sâmbătă, 21 august

  • Bochum – Mainz 2-0 (Holtmann 21, Polter 56)
  • Frankfurt – Augsburg 0-0 
  • Freiburg – Borussia Dortmund 2-1 (Grifo 6, Sallai 53 / Keitel 59 autogol)
  • Furth – Bielefeld 1-1 (Hrgota 50 pen. / Klos 45)
  • Hertha Berlin – Wolfsburg 1-2 (Lukebakio 60 / Baku 74, Nmecha 88)
  • Leverkusen – Monchengladbach 4-0 (Sommer 3 autogol, Schick 8, Diaby 55, Amiri 87)

Duminică, 22 august

  • Hoffenheim – Union Berlin 2-2 (Akpoguma 14, Bruun Larsen 30 / Giesselmann 10, Awoniyi 47)
  • Bayern – Koln 3-2 (Lewandowski 50, Gnabry 59, 71 / Modeste 60, Uth 62)

22-08-2021
17:32

Nouă goluri în cele două partide de duminică

Duminică, 22 august, s-au jucat două partide în etapa a doua de Bundesliga. Hoffenheim, Union Berlin, Bayern şi Koln au făcut spectacol.

  • Hoffenheim – Union Berlin 2-2 (Akpoguma 14, Bruun Larsen 30 / Giesselmann 10, Awoniyi 47)
  • Bayern – Koln 3-2 (Lewandowski 50, Gnabry 59, 71 / Modeste 60, Uth 62)
21-08-2021
18:39

Leverkusen - Monchengladbach 4-0

Bayer Leverkusen s-a distrat cu Monchengladbach, pe care a învins-o clar cu 4-0

  • Leverkusen – Monchengladbach 4-0 (Sommer 3 autogol, Schick 8, Diaby 55, Amiri 87)
21-08-2021
15:31

Dortmund, înfrângere la Freiburg. Victorii pentru Bochum şi Wolfsburg, plus două remize

  • Bochum – Mainz 2-0 (Holtmann 21, Polter 56)
  • Frankfurt – Augsburg 0-0
  • Freiburg – Dortmund 2-1 (Grifo 6, Sallai 53 / Keitel 59 autogol)
  • Furth – Bielefeld 1-1 (Hrgota 50 pen. / Klos 45)
  • Hertha – Wolfsburg 1-2 (Lukebakio 60 / Baku 74, Nmecha 88)

Intrăm în weekend şi cum competiţiile importante au fost reluate şi în Germania, ne pregătim de etapa a 2-a din Bundesliga, care va începe vineri, 20 august şi se va pune punct duminică, 22 august chiar cu partida campioanei ultimelor nouă ediţii şi foarte probabil acest şir de succese va creşte de la an la an.

Programul etapei a 2-a din Bundesliga

Vineri, 20 august, ora 21:30

Leipzig – Stuttgart

Sâmbătă, 21 august, ora 16:30

Bochum – Mainz

Frankfurt – Augsburg

Freiburg – Borussia Dortmund

Greuther Furth – Arminia Bielefeld

Hertha Berlin – Wolfsburg

ora 19:30 Leverkusen – Monchengladbach

Duminică, 22 august

ora 16:30 Hoffenheim – Union Berlin

ora 18:30 Bayern Munchen – Koln

Un lucru este cert, faptul că în fotbalul german nu mai există echipă care să poată crea emoţii bavarezilor, aceştia fiind în mod evident cu câteva capete peste restul echipelor din plutonul fruntaş şi la ani de lumină de restul lumii. Diferenţa de valoare este mult prea mare ca să poţi măcar gândi la o altă variantă.

ADVERTISEMENT

Faptul că în prima etapă Bayern nu a câştigat la Monchengladbach nu a deranjat pe nimeni pentru că nu arată în vreun fel că balaurul cu nouă capete ar fi bolnav sau că există cineva care i-ar putea veni de hac. Pur şi simplu există o conştiinţă a propriei valori net superioare celorlalţi care acţionează uneori ca o frână, pentru că se produce în mentalul jucătorilor acea stare de automulţumire atât de păguboasă.

Borussia Dortmund, vedete dar nu echipă

Borussia Dortmund a reuşit în ultimii ani câteva lovituri de mercato absolut fabuloase. A început cu englezul Jadon Sancho, a continuat cu un alt puşti teribil din Insulă, Bellingham iar momentul de apogeu a fost norvegianul Erling Haaland, luat de la Salzburg aproape la reducere, un preţ care nu a sărit de 40 de milioane euro ăi care astăzi, când buldozerul nordic marchează ca un copil care face din joacă un castel de nisip, acele 40 de milioane sunt ca un mărunţiş pe lângă cât cer şefii galben-negrilor pentru a-şi vinde giuvaierul: 180 de milioane euro!

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, deşi ne-am fi aşteptat ca o asemenea echipă stelară să iasă la război cu Bayern Borussia pare a rămâne ascultâtoare în umbra bavarezilor, dacă ne luăm după lejeritatea cu care echipa regătită acum de cel mai tânăr coach din Bundesliga, Julian Nagelsmann a câştigat chiar la Dortmund Supercupa Germaniei.

Leipzig cu absenţe aşteaptă pe Stuttgart

Cum Leipzig l-a cedat la Bayern tocmai pe antrenorul Nagelsmann colosul din estul Germaniei pare a avea deja picioare de lut, pentru că în prima etapă a pierdut la Mainz, o formaţie care sezonul trecut a stat mult timp în jurul eşafodului la retrogradare. Cei din Leipzig au invocat absenţa unor jucători importanţi, accidentaţi sau în urmă cu pregătirea, dar scuzele nu prea ţin.

ADVERTISEMENT

În această etapă vom avea aproape sigur prima victorie a multiplei campioanei din Bavaria în acest sezon de Bundesliga. De sacrificat vor fi ţapii din Koln, care vin la Munchen ca la tăiere în faţa aceleiaşi trupe arhicunoscute, din care a dispărut austriacul Alaba, plecat la Real Madrid.

Haaland, la studii la Freiburg

În schimb Erling Haalandva popsi într-un puternic centru universitar al Germaniei, la Freiburg, acolo unde Borussia a mai păţit-o şi nu de mult şi unde este o echipă locală boemă, care parcă şi vrea să arate că joacă numai din plăcere şi din talentul celor pe care îi are în lot.

ADVERTISEMENT

Leipzig apare pentru prima dată în faţa supoterilor de acasă, dar judecând episodul Mainz şi problemele de lot plus faptul că Stuttgart a ştiut destul de bine să aibă profit când a evoluat pe acest teren greu va fi o misiune mult îngreunată pentru alb-roşii din Est în faţa alb-roşilor din capitala şvabă.

Meci de tradiţie la Leverkusen

Avem un meci de mare tradiţie în fotbalul german în această etapă. La Leverkusen farmaciştii caută urgent antidot pentru înţepăturile mortale ale contraatacurilor celor de la Monchengladbach. Se anunţă o partidă deschisă, foarte interesantă şi în care orice este posibil, chiar şi o victorie a oaspeţilor.

La Berlin vom avea desantul lupilor din Wolfsburg, care la prima vedere sunt cel puţin două clase peste Hertha. Iar la Hoffenheim vom vedea dacă echipa locală şi Union Berlin pot spera la un loc în zona europeană la finalul acestui sezon, care poate foarte uşor să devină repede al zecelea monopol Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT