Sport

Burcă nu se sperie de Universitatea Craiova: „Adversar bun, dar nu imbatabil”

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a vorbit înainte de derby-ul cu Universitatea Craiova și cere aportul fanilor la debutul în SuperLiga.
16.07.2023 | 14:47
Burca nu se sperie de Universitatea Craiova Adversar bun dar nu imbatabil
Ovidiu Burcă cheamă suporterii alături de Dinamo înainte de meciul cu Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă a prefațat meciul revenirii lui Dinamo în prima ligă, un meci așteptat de toată suflarea dinamovistă. Mesaj pentru jucătorii săi înainte de derby.

Ovidiu Burcă, entuziasmat înainte de Dinamo – Universitatea Craiova: „Debutăm în forță, împotriva unui rival clasic”

Ovidiu Burcă știe cât de important este acest meci pentru suporterii lui Dinamo, dar și pentru club: „Este un moment important pentru noi, pentru că anul trecut momentul ăsta ni se părea foarte departe. Este un sentiment de bucurie. Debutăm în forță, împotriva unui rival clasic, care a anunțat că își dorește să câștige și titlul și cupa”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul „câinilor” se bucură că Dinamo poate juca acest meci în București, așa cum FANATIK a anunțat: „Din prisma asta va fi un spectacol frumos, cu un stadion plin pe «Arcul de Triumf». Ne-am simțit bine pe «Arc». E un stadion frumos, cu tribunele frumoase și se poate pune presiune pe adversari.

Am făcut meciuri bune acolo. Băieții s-au obșnuit cu el, a fost puțin ciudat și pentru noi la început. Sper să joace și mâine seară la fel de dezinvolți, cu același curaj”.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă nu pune presiune pe jucătorii săi: „Suntem într-o perioadă de reorganizare”

Ovidiu Burcă e destul de reticent în privința șanselor lui Dinamo la o victorie: „Nu putem vorbi de un obiectiv clar azi. Suntem într-o perioadă de reorganizare atât din punct de vedere sportiv cât și administrativ. Suntem la momentul în care avem mulți jucători noi. Trecem prin etapele prin care am trecut și anul trecut”.

Burcă a transmis și un mesaj clar pentru elevii săi: „Se stabilesc din nou niște ierarhii, jucătorii vechi trebuie să accepte că trebuie făcute niște schimbări în echipă.

ADVERTISEMENT

Și jucătorii noi trebuie să înțeleagă spiritul acestei echipe, abordarea tactică pe care o vom avea.  Avem nevoie de o perioadă până când putem spune ce putem realiza cu această echipă anul acesta. Cum am făcut anul trecut, trebuie luat pas cu pas.”.

Tehnicianul a vorbit și despre Eugen Neagoe și jucătorii săi: „Îmi fac calculul pentru mâine, ne dorim mâine să câștigăm, la Dinamo asta înseamnă, indiferent de adversar, vom aborda să câștigăm. Calculele pe are le facem sunt pentru mâine, avem un adversar bun, dar nu imbatibil.

ADVERTISEMENT

Din perspectiva voastră, a agențiilor de pariuri, Craiova e favorită, dar avem și noi atuurile noastre. Au jucători individual foarte buni, unii au demonstrat internațional, un antrenor cu experiență, avem și atuurile noastre. În primul rând spiritul și conexiunea cu fanii, avem o filozofie de joc așezată, foarte mulți știu ce au de făcut, această disciplină și entuziasm ne ajută”.

Ce spune de derby-ul cu FCSB: „Avem nevoie de astfel de meciuri”

Ovidiu Burcă e dezamăgit că partida nu se poate juca pe Național Arena sau pe Ghencea: „Mai avem o săptămâna până la meciul cu FCSB, mâine este un derby și cred că avem nevoie de astfel de meciuri.

Astea sunt situatiile cu Arena avem concerte, în partea celalate e un conflict, e păcat. Fotbalul e pentru fani, dacă nu poți urmări derby-ul, ar fi păcat”.

ADVERTISEMENT