Life

Butoane secrete și funcții ascunse ale mașinii tale. Nu contează marca pe care o conduci. Toate autoturismele au așa ceva

Tu știi ce funcții ascund butoanele mașinii tale?! Toate au fost gândite de producătorii auto pentru un confort sporit la volan
10.12.2023 | 19:36
Butoane secrete si functii ascunse ale masinii tale Nu conteaza marca pe care o conduci Toate autoturismele au asa ceva
Tu știi ce face fiecare buton al mașinii tale? Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Chiar și pentru cei mai experimentați șoferi, funcțiile unei mașini pot fi misterioase. Cu zeci de butoane în bord, nu este de mirare că unele dintre ele aproape că sunt uitate, la fel și funcțiile lor.

Trucuri care te vor face să te simți mult mai confortabil la volanul mașinii tale

Mașinile sunt mult mai complexe decât se așteaptă posesorii lor. De ani buni, toate automobilele sunt construite pentru a satisface toate nevoile celor de la volan. Însă, câți dintre șoferi știu ce funcție are fiecare buton?

ADVERTISEMENT

Pentru ca starea generală de confort a șoferilor să fie una sporită, producătorii auto au gândit câte un buton pentru aproape fiecare necesitate. Inclusiv și pentru cele la care nici nu i-ar trece cuiva prin minte.

Una dintre cele mai importante și folositoare funcții este cea a torpedoului. De obicei, acolo șoferii depozitează actele mașini sau alte lucruri care să le fie la îndemână. Dar, torpedoul este mult mai complex decât pare.

ADVERTISEMENT

Nu mulți posesori de mașini știu că acesta poate funcționa pe post de frigider. Unele mașini au un buton în interiorul topedoului. De acolo, se reglează temperatura, astfel încât să pătrundă aerul rece în interior.

În spatele fiecărui buton din mașină se ascunde o funcție utilă

Aproape că toate mașinile mai noi au cheie din telecomandă care funcționează pe baterii. În cazul în care acestea se descarcă, șoferul poate folosi, în continuare, cheia. Tot ce trebuie să facă este să apese pe un buton din lateral sau din spate și cheia clasică este scoasă.

ADVERTISEMENT

Nu mulți șoferi știu că parasolarul poate fi pliat în lateral. De obicei, acesta funcționează pe baza unor balamale care permit mutarea lui în funcție de dorințe. Inclusiv pe geamul lateral pentru a împiedica razele solare.

Producătorii au luat în calcul și situații mai puțin plăcute, ca atunci când se poate bloca capacul rezervorului. În astfel de situații, șoferii trebuie să rămână calmi pentru că există o variantă ajutătoare.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să facă posesorii de mașini este să deschidă portbagajul și să caute o pârghie de culoare roșie sau galbenă. De obicei, aceasta este poziționată la nivelul la care este și capacul rezervorului.

Acest truc este de mare folos în zilele geroase de iarnă, atunci când șoferii vor să alimenteze, dar din cauza gerului, clapeta rezervorului nu se deschide.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată