Life

Butonul secret din avion de care puțini pasageri știu. Îți poate face zborul mult mai relaxant dacă îl activezi

Cum să stai confortabil pe scaunul din avion. Butonul secret care te va ajuta să ai un zbor relaxant. Știai de acest truc?
01.09.2023 | 23:58
Butonul secret din avion de care putini pasageri stiu Iti poate face zborul mult mai relaxant daca il activezi
Trucuri pentru a sta confortabil pe scaunul din avion. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Zborul cu avionul nu este plăcut pentru toată lumea. Cei cu frică de înălțime, de un eventual accident aviatic sau claustrofobi sunt agitați pe tot parcursul călătoriei. Sentimentul poate fi amplificat și de faptul că stau pe un scaun, în mod inconfortabil. Însă, există o soluție în acest sens.

Ce buton secret al scaunului din avion te va ajuta să ai un zbor plăcut. Cum îl poți activa

Zborul cu avionul poate fi unul relaxant dacă stai bine pe scaun și dispui de un spațiu suficient. Puțini pasageri știu despre existența unui buton pe care-l pot activa încât să-și lase scaunul pe spate, de exemplu, sau să-și întindă mai mult picioarele.

ADVERTISEMENT

Acest buton se află pe partea cotierei exterioare a scaunului de pe culoar. Duceți mâna sub cotieră și veți da peste un buton aproape de balama. Apăsați pe el și veți observa cum puteți face o mulțime de manevre prin care puteți sta cum doriți pe scaun.

În același timp, butonul te va ajuta și să ieși rapid din aeronavă, dacă se va întâmpla un eveniment care necesită acest lucru. Activându-l, părțile laterale îți vor permite să te ridici mai bine de pe scaun, a dezvăluit o însoțitoare de zbor, pe nume Amanda Pleya.

ADVERTISEMENT

”Acesta a fost întotdeauna un subiect important, iar o etichetă trebuie să fie pusă acolo, cu alb și negru, astfel încât oamenii să știe: ”Doamnelor și domnilor, iată cum puteți folosi cotierele”, a explicat Amanda Pleya pentru site-ul Flyer Talk, scrie The Mirror.

În situația în care pasagerul se află pe scaunul de la fereastră, îi revine cotiera pe care o utilizează și persoanei din mijloc, de lângă el. De altfel, persoana din mijloc ar avea dreptul să folosească ambele butoane, de la ambele cotiere, dar cel mai bine este să-i întrebe pe ”vecinii” săi.

ADVERTISEMENT

Mulți oameni au fost aflat despre aceste trucuri de pe platforma Tik-Tok, unde s-a postat declarația Amandei Pleya,  și au rămas uimiți. Comentariile ”vorbesc” de la sine: ”Viața mi s-a schimbat”/”Mai mulți oameni trebuie să vadă acest lucru”/” Scaunul de lângă culoar va fi favoritul meu”.

Care sunt cele mai bune locuri din avion

Totuși, care sunt locurile cele mai bune în avion? Se spune că primul rând și cel până în rândul cinci. Sunt recomandate persoanelor claustrofobe și, totodată, ai putea scăpa cu viață în cazul în care aeronava se va prăbuși. Desigur, nu este o garanție.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă ești o persoană care are teamă de a călători cu avionul, nu opta pentru curse aeriene foarte lungi, care depășesc trei sau patru ore. Nu ezita, totodată, să ceri ajutorul unei stewardese dacă observi că te simți inconfortabil.

ADVERTISEMENT
Tags: