News

Cabana Caraiman, cumpărată de un artist apreciat în România. Planul său e clar: ”Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau business”

După mai mulți ani de așteptare și șase luni de negociere, cabana Caraiman a fost vândută unui artist român cunoscut și peste hotare.
03.10.2022 | 13:16
Cabana Caraiman a fost vândută pentru aproape 200.000 de euro. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Conform profit.ro, cel care a vândut cabana Caraiman este un cetățean britanic, iar cel care a cumpărat-o este violonistul Alexandru Tomescu. Vânzarea nu s-a făcut foarte rapid, iar părțile au negociat șase luni pentru a fi de acord cu suma.

Cabana Caraiman va fi administrată de un român

În cele din urmă, artistul a virat în conturile britanicului o sumă care se apropie de 200.000 de euro.  Mai departe, noul proprietar și-a propus să redea strălucirea avută altădată de această cabană. “(…)

ADVERTISEMENT

Este un loc unic, plin de energie și cu o amplasare și o priveliște senzaționale. Este una dintre puținele cabane din România cu arhitectură montană. Are istorie. Și aparține Bucegilor, leagănul alpinismului din Carpați.

Caut informații despre istoria cabanei, numele foștilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire și pe alții și să arate că se poate face ceva frumos și confortabil.

ADVERTISEMENT

Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar și pentru muzicieni și artiști, în general”, a declarat Alexandru Tomescu pentru profit.ro.

Când a fost construită cabana

Despre cabana Caraiman se știe că a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2.025 de metri, în zona platoului Munților Bucegilor. La acea vreme, ridicarea ei a generat multe probleme.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost alocate fonduri pentru strângerea cărora s-au făcut multe eforturi. Foarte dificilă a fost aducerea materialelor pe munte. În acest sens a fost folosit mai ales funicularul Fabricii de Hârtie din Bușteni.

De asemenea, au fost folosite căruțe trase de cai și măgari pentru a transporta lemnul și celelalte materiale necesare ridicării cabanei. Altfel, amintim că și cabana Babele își va schimba proprietarul după ce a fost scoasă la vânzare.

ADVERTISEMENT

Suma cerută este mai mare decât cea care a fost cerută pentru cabana Caraiman. Este vorba despre o sumă care depășește un milion de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: