Life

S-a aflat care este cea mai inteligentă rasă de câini. Animalul perfect pentru familia ta se găsește și în România

Care este cea mai inteligentă rasă de câini din lume, conform unor teste. Animalul perfect pentru familia ta se găsește și în România.
21.01.2023 | 15:43
Sa aflat care este cea mai inteligenta rasa de caini Animalul perfect pentru familia ta se gaseste si in Romania
S-a aflat care este cea mai inteligentă rasă de câini.
ADVERTISEMENT

Care este cea mai inteligentă rasă de câini. Acesta este animalul perfect pentru orice familie, iar vestea bună este că se găsește și în România!

S-a aflat care este cea mai inteligentă rasă de câini

Cea mai inteligentă rasă de câini din lume se numește Belgian Malinois sau ciobănesc belgian.

Este o rasă belgiană, iar câinii ei au obținut cele mai bune scoruri la un test de inteligență pentru căței, la care au participat numeroase rase și 1002 câini. Rasa se găsește și în România, iar prețul pentru un pui este de la 700 la 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Câinii Malinois și toți ceilalți căței au fost supuși la diverse teste de inteligență pentru a le evalua capacitățile congnitive, memoria, comportamentul, capacitățile de imitare și timpii de rezolvare a problemelor.

Cei care au obținut cel mai mare punctaj au fost câinii din rasa Malinois, care au primit 35 de puncte din cele 39 posibile, devenind astfel cei mai inteligenți câini din lume, relatează iflscience.com.

ADVERTISEMENT

Ce rasă de câini s-a clasat pe locul al doilea

Pe locul al doilea, foarte aproape de câinii din rasa Belgian Malinois au fost câinii Border Collie, care au obținut cu nouă puncte mai puțin decât câștigătorii.

Ceea ce au descoperit cercetătorii a fost că animalele aveau propriile puncte tari sau slabe în funcție de rasă.

ADVERTISEMENT

“Majoritatea raselor aveau propriile lor puncte tari și puncte slabe”, a declarat autorul studiului, Saara Junttila, cercetător doctor în cogniție canină la Universitatea din Helsinki.

Iubiții labradori, una dintre cele mai populare și plăcute rase, sunt foarte buni la citirea gesturilor umane, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care sunt atât de iubiți.

ADVERTISEMENT

În schimb, ei nu sunt așa buni la rezolvarea problemelor spațiale, în timp ce ciobăneștii Shetland au capacități similare de rezolvare a problemelor puse sau a sarcinilor date la toate nivelurile.

“De exemplu, Labrador Retriever era foarte bun la citirea gesturilor umane, dar nu atât de bun la capacitatea de rezolvare a problemelor spațiale.

Unele rase, cum ar fi câinele ciobănesc Shetland, au obținut scoruri destul aproape egale la aproape toate testele”, a mai spus cercetătorul doctor în cogniție canină.

ADVERTISEMENT