Fotbal international

România-Albania. Calculele calificării: cu cine jucăm în ”optimi”

Duminică, 19 iunie, se dovedeşte a fi o zi extrem de importantă pentru fotbalul românesc. Se decide soarta calificării! Mergem în ”optimi” sau plecăm acasă. Batem Albania, ori luăm...
19.06.2016 | 00:05
RomaniaAlbania Calculele calificarii cu cine jucam in optimi
ADVERTISEMENT

Duminică, 19 iunie, se dovedeşte a fi o zi extrem de importantă pentru fotbalul românesc. Se decide soarta calificării! Mergem în ”optimi” sau plecăm acasă. Batem Albania, ori luăm bătaie. O mulţime de întrebări ne frămîntă. Vedem ce vor face ”băieţii” lui Anghel Iordănescu începînd cu ora 22:00. Sperăm că vom avea o zi frumoasă de luni, în care să urmărim liniştiţi viitoarea adversară din ”optimi”, oricare va fi ea!

Cu cine jucăm dacă ne calificăm de pe locul secund

În situaţia în care Franţa bate Elveţia, iar noi cîştigăm contra Albaniei, şi avem un golaveraj mai bun ca naţionala din ”Ţara Cantoanelor” jucăm cu locul secund din grupa C. Polonia cel mai probabil! Echipa pregătită de Adam Nawalka este foarte solidă! N-a pierdut contra Germaniei şi are jucători excepţionali! Robert Lewandowski, Grzegorz Krychowiak sau Lukasz Piszczek sînt unii dintre cei mai importanţi fotbalişti, care evoluează la echipe precum Bayern Munchen, Sevilla şi Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Dacă Elveţia pierde cu 1-2 împotriva Franţei, tricolorii sînt la egalitate perfectă cu elveţienii dacă învingem cu 1-0 şi departajarea pentru echipa de pe locul 2 se va face prin clasamentul fair-play. Elveţienii sînt în avantaj la acest capitol. Aşadar, ca România să încheie pe 2 în grupa A trebuie să învingă Albania şi să aştepte o victorie a Franţei cu 1-0 sau orice scor la diferenţă de 2 goluri.

Cu cine jucăm dacă ne calificăm de pe locul trei

Daca terminăm pe locul trei si ne calificăm, vom juca în optimile de finală cu cîştigătoarea grupei B sau C, în funcţie de clasamentul echipelor situate pe a treia poziţie. Cel mai probabil, Anglia sau Germania, ocupantele din acest moment ale primelor locuri din grupele respective.

ADVERTISEMENT

Varianta cea mai bună este, fără îndoială, Anglia. Germania este campioana mondială şi una dintre favoritele la cîştigarea turneului european. Anglia nu arată foarte bine pînă acum. A terminat la egalitate, scor 1-1 cu Rusia în primul meci, iar în al doilea a avut nevoie de un gol în prelungiri ca să cîştige împotriva Ţării Galilor.

Cea mai bună variantă de pe locul 3

Dacă vom încheia pe locul 3, există şi o situaţie care nu ar fi chiar dramatică. Vom juca împotriva primului loc din grupele C sau B şi în acest caz trebuie să avem puţin noroc şi să prindem un adversar din grupa B.

ADVERTISEMENT

Am evita astfel Germania şi Polonia, două echipe care au arătat foarte bine după primele două etape ale fazei grupelor. Grupa B este formată din Anglia, Ţara Galilor, Slovacia şi Rusia. În acest moment. Anglia este liderul grupei, dar, cu patru puncte, nu are asigurat primul loc. Englezii sînt urmaţi de Slovacia şi Ţara Galilor, cu cîte trei puncte. Rusia nu mai are şanse să cîştige grupa B, dar oricare dintre cele trei naţionale (Anglia, Slovacia, Ţara Galilor) poate fi pe primul loc. Varianta cea mai bună ar fi să jucăm împotriva Ţării Galilor sau a Slovaciei!