Sport

România a ratat calificarea la turneul preolimpic! Condiția obligatorie care nu s-a îndeplinit la meciul cu Polonia

România și-a încheiat aventura la Campionatul Mondial de handbal feminin cu o victorie amară în fața Poloniei, pentru că s-a ratat calificarea la turneul preolimpic.
11.12.2023 | 20:31
Romania a ratat calificarea la turneul preolimpic Conditia obligatorie care nu sa indeplinit la meciul cu Polonia
Echipa națională de handbal feminin a României a ratat prezența la turneul preolimpic, în ciuda victoriei în fața Poloniei, scor 27-26, în ultimul meci din grupa principală de la Campionatul Mondial. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
11-12-2023
18:39

România, absentă la JO 2024

Echipa națională de handbal feminin a României a ratat prezența la turneul preolimpic, în ciuda victoriei în fața Poloniei, scor 27-26, în ultimul meci din grupa principală de la Campionatul Mondial.

Succesul rămâne unul de palmares, deoarece fetele lui Florentin Pera aveau nevoie de o victorie categorică la 10 goluri diferență pentru a mai spera. Și nici așa nu erau sigure, deoarece mai trebuia ca Ungaria și Croația să termine la egalitate. Lucru care nu s-a întâmplat, unguroaicele impunându-se cu 23-22.

10-12-2023
17:52

România, şanse spulberate pentru turneul preolimpic! A mai rămas doar un scenariu fantezist

România a ratat în proporţie de 99,99% şansele de calificare în turneele preolimpice. “Tricolorele” sperau ca şi locul 10 de la turneul final să fie eligibil pentru preolimpice. Brazilia a învins Cehia, dar a ratat calificarea în sferturile de finală în dauna echipei lui Bent Dahl. 

Astfel, doar locurile 2-9 vor duce în turneele preolimpice. Iar România are o şansă minimă să ocupe acest loc, care în proporţie covârşitoare va reveni unei echipe din grupa A: Muntenegru, Croaţia sau Ungaria. La egalitate de puncte, principalul criteriu este golaverajul. 

Muntenegru are 6 puncte şi golaveraj +27. Ungaria are 4 puncte şi golaveraj +19, iar Croaţia are 5 puncte şi golaveraj +5. România poate face 6 puncte, dar e dezavantajată de golaveraj, -5. Singurul scenariu prin care România ajunge pe locul 9 este ca meciul Ungaria – Croaţia să se încheie la egalitate, caz în care croatele ar face 6 puncte şi golaveraj +5, iar “tricolorele” să bată la 11 goluri Polonia, pentru a contrabalansa golaverajul. 

Criterii de departajare pentru locul 9: 

– Clasament între echipele care încheie pe locul trei în grupele principale

– Primul criteriu este numărul de puncte obţinute la finalul grupelor principale

– La egalitate de puncte, departajarea se face la golaverajul din grupele principale

– La golaveraj egal, departajarea se face în funcţie de numărul mai mare de goluri marcate

– Dacă se menţine egalitatea, se iau în considerare punctele obţinute în runda preliminară cu echipa eliminată, golaverajul şi numărul de goluri marcate

09-12-2023
20:57

România, eliminată de la Campionatul Mondial!

România a fost eliminată matematic de la Campionatul Mondial de handbal feminin. “Tricolorele” nu mai au nicio şansă de calificare în sferturile de finală după victoria danezelor, scor 32-22 cu Polonia. 

Germania şi Danemarca se vor lupta luni în meci direct pentru primul meci al grupei. România va juca pentru o clasare mai bună cu Polonia. 

Danemarca este calificată în sferturi indiferent de rezultatul meciului cu Germania, în condiţiile în care la egalitate de puncte cu România sau Polonia are avantajul meciului direct cu ambele. 

Clasament grupa principală III după 4 meciuri: 

  1. Germania – 8p.
  2. Danemarca – 6p.
  3. Polonia – 4p.
  4. România – 4p.
  5. Japonia – 2p.
  6. Serbia – 0p. 
09-12-2023
18:50

Două scenarii prin care România se califică în sferturile de finală de la CM! Ambele sunt variante SF

România are patru puncte în a treia grupă principală de la Campionatul Mondial. Înaintea meciului, există două variante prin care “tricolorele” se califică mai departe: 

1. Danemarca scoate un punct din “dubla” cu Polonia şi Germania, iar România câştigă cu polonezele: în acest scenariu, naţionala noastră face 6 puncte, Danemarca are un maximum de cinci, iar Polonia, chiar şi la egalitate de puncte cu România, este sub noi la criteriul meciului direct. 

2. Polonia bate Danemarca, nordicele bat Germania şi România bate Polonia. În acest scenariu, toate cele trei formaţii vor avea şase puncte. Se face clasament în trei între meciurile directe unde noi pornim cu un imens handicap: – 16 goluri din meciul direct cu Danemarca. România se califică dacă va avea cel mai bun golaveraj, dar asta ar însemna un succes de 16 goluri plus diferenţa de scor din Polonia – Danemarca. 

09-12-2023
16:17

România, cu un pas mai aproape de sferturi. Rămâne un scenariu puțin probabil însă

După 32-28 cu Japonia, România rămâne în calcule pentru sferturile de finală la Campionatul Mondial. Avem nevoie de victorie în ultima rundă, contra Poloniei, dar și rezultate favorabile de la principala contracandidată.

Danemarca are 4 puncte în acest moment, la fel ca România, dar și avantajul victoriei din meciul direct. Astfel, ar fi nevoie și ca Danemarca să nu facă mai mult de un punct din partidele cu Polonia și Germania, ultimele pe care le mai au de jucat în grupă.

Clasament grupa principală. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
07-12-2023
21:05

Scenariul nebun prin România prinde sferturile de la CM!

Japonia a făcut un meci fabulos împotriva Danemarcei. Niponele s-au impus cu 27-26 în faţa echipei gazdă, încurajată de 8000 de fani. Mai mult, golul victoriei a venit după o aeriană executată în ultima secundă. 

Acest scor ne păstrează cu şanse, ce-i drept minime, la sferturile de finală. România trebuie să învingă Japonia şi Polonia, iar Danemarca să obţină maximum un punct cu Polonia şi Germania. 

În acest scenariu, România ar fi pe locul doi al grupei principale, cu unul sau două puncte avans faţă de Danemarca. Mai mult, dacă Polonia încheie la egalitate de puncte cu “tricolorele”, echipa lui Pera ar avansa graţie unei eventuale victorii în meciul direct.

Clasamentul grupei principale III: 

  1. Germania – 6p.
  2. Danemarca – 4p.
  3. Polonia – 4p.
  4. Japonia – 2p.
  5. România – 2p.
  6. Serbia – 0p.

Chiar dacă a pierdut usturător cu Danemarca, 39 – 23, România este în grafic la acest Campionat Mondial. Dar, “tricolorele” au mai puțin de 24 de ore să îşi revină mental şi fizic pentru că urmează un meci decisiv, cu Germania.

Calculele de calificare ale României în sferturile de finală la CM de handbal!

De acest meci se leagă speranţele “tricolorelor” pentru sferturile de finală, care este echivalent cu prezenţa la turneele preolimpice din luna aprilie a anului viitor.

ADVERTISEMENT

Germania are patru puncte, iar România este obligată să câştige în faţa neamţoaicelor. Cu un succes joi, de la ora 19:00, România urcă pe locul doi în grupa principală, cu 4 puncte, la egalitate cu Germania, dar are avantajul meciului direct.

Ca să îşi asigure calificarea în sferturile de finală, România trebuie să bată Polonia şi Japonia, iar Germania nu trebuie să câştige în ultima etapă în faţa Danemarcei.

ADVERTISEMENT

În acest scenariu, România ar acumula 8 puncte, iar Germania ar avea 6 (în eventualitatea în care va câştiga cu Serbia). Danemarca şi-a uşurat misiunea şi trebuie doar să câştige cu Japonia şi Polonia pentru a fi calificată matematic.

Clasamentul în Grupa principală III:

  1. Danemarca – 4 puncte
  2. Germania – 4 puncte
  3. România – 2 puncte
  4. Polonia – 2 puncte
  5. Japonia – 0 puncte
  6. Serbia – 0 puncte
ADVERTISEMENT

Programul României în grupa principală la CM de handbal feminin:

  • joi, 7 decembrie: Germania – România, ora 19:00
  • sâmbătă, 9 decembrie: România – Japonia, ora 16:30
  • luni, 11 decembrie: Polonia – România, ora 19:00

România trebuie să bată Germania, Polonia şi Japonia! În ultima etapă, danezele să nu piardă cu Germania

Există şi un scenariu fatalist pentru naţionala noastră. Dacă România va câştiga cu Germania, Polonia şi Japonia, iar nemţoaicele reuşesc să câştige cu Serbia şi Danemarca, vom ajunge la un clasament în trei în care vor fi avantajate Germania şi Danemarca.

ADVERTISEMENT

Astfel, scenariul prin care România ajunge în sferturile de finală de la CM de handbal este să învingem Germania, Polonia şi Japonia, iar în ultima etapă nemţoaicele să nu învingă Danemarca. S-ar califica mai departe ţara gazdă şi România.

Cum ajunge România la Jocurile Olimpice!

La Jocurile Olimpice se califică direct campioana mondială. Până acum şi-au asigurat locul acolo: Franţa (ţara gazdă), Norvegia (campioana europeană), Coreea de Sud (campioana Asiei), Angola (campioana Africii), respectiv Brazilia (campioana Americii de Sud).

De la acest turneu final se aleg şi echipele care joacă în turneele preolimpice. Cum Norvegia şi Franţa au şanse mari de calificare în sferturile de finală, primele 9 locuri au biletele asigurate, iar asta înseamnă că România trebuie să se califice în sferturi ca să fie în turneul preolimpic.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai tari interviuri, reportaje şi ştiri de la Herning.

ADVERTISEMENT