Sport

Revenirea la realitate! 7 concluzii de la Herning după eşecul dur cu Danemarca

România a fost învinsă fără drept de apel, scor 39-23, de Danemarca. FANATIK a asistat la meci şi vă prezintă concluziile coşmarului de la Herning.
06.12.2023 | 02:30
Revenirea la realitate 7 concluzii de la Herning dupa esecul dur cu Danemarca
Revenirea la realitate! 7 concluzii de la Herning după eşecul dur cu Danemarca. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a fost readusă cu picioarele pe pământ de Danemarca. Echipa lui Jesper Jensen şi-a respectat blazonul şi a câştigat cu 39-23 un meci controlat de la un capăt la celălalt.

Revenirea la realitate! 7 concluzii de la Herning după eşecul dur cu Danemarca

Într-o atmosferă cu peste 12.000 de oameni în tribune, danezele au jucat la intensitate maximă pe tot parcursul meciului şi au aplicat o corecţie severă “tricolorelor”. FANATIK este la Herning şi vă prezintă şapte concluzii după eşecul drastic suferit de România.

ADVERTISEMENT

1. Cea mai bună jucătoare a României din acest meci evoluează în liga secundă. Diana Lixăndroiu a marcat de cinci ori în poarta danezelor. Sportiva în vârstă de 18 ani este o mare speranţă a “tricolorelor”, dar nu îşi găseşte locul în echipele din Liga Florilor. Ea evoluează la CSM Slatina.

Diana Lixăndroiu, în România - Danemarca. Sursa: sportpictures.eu
Diana Lixăndroiu, în România – Danemarca. Sursa: sportpictures.eu

2. Poarta monstruoasă a danezelor. Sandra Toft şi Rebecca Reindhardt au fost un adevărat zid, având 23 de intervenţii în acest meci. Ratări foarte multe din partea jucătoarelor lui Pera. În plus, “tricolorele” au ratat patru aruncări de la 7 metri din şapte tentative.

ADVERTISEMENT
Sandra Toft,
Sandra Toft, “zid” în faţa “tricolorelor”. Sursa: sportpictures.eu

3. Fără soluţii pe linia de 9 metri. În lipsa Cristinei Neagu, nu pare că avem o soluţie pentru aruncările de pe linia de 9 metri. În afară de Lixăndroiu, marcatoare a cinci goluri, este încă un capitol la care suferim. Dar această problemă este vizibilă de la începutul turneului final.

Apărarea daneză, foarte agresivă. Sursa: sportpictures.eu
Apărarea daneză, foarte agresivă. Sursa: sportpictures.eu

4. Danezele au dat câte au putut. Naţionala ţării gazdă nu a intrat pe vârfuri şi a jucat la turaţie maximă indiferent de scor. Nu au slăbit în niciun moment ritmul. Drept dovadă, unul dintre starurile echipei, Kristina Jorgenssen, a jucat majoritatea minutelor, a marcat 10 goluri şi a fost aleasă jucătoarea meciului.

ADVERTISEMENT
Kristina Jorgenssen a jucat
Kristina Jorgenssen a jucat “monstruos”. 10 goluri marcate şi titlu de MVP. Sursa: sportpictures.eu

5. Tribunele au huiduit când auzeau numele Cristinei Neagu. În ciuda diferenţei masive de scor, danezii nu au uitat “traumele” provocate de interul stânga în 2010 şi 2015 când România a luat medalii la Euro şi la Mondial, chiar în dauna Danemarcei. În mod surprinzător, când galeria română scanda numele “Cristina Neagu”, nordicii au huiduit.

Neagu, doar în tribune la acest meci. Sursa: sportpictures.eu
Neagu, doar în tribune la acest meci. Sursa: sportpictures.eu

6. Ratări, ratări, ratări… România a arătat rău în toate compartimentele, dar rar să vezi atât de multe şanse clare irosite. Din 56 de şuturi am marcat doar 23 de goluri. Danezele, din tot atâtea şuturi, au marcat 39.

ADVERTISEMENT
Secvenţă de joc din Danemarca - România. Sursa: sportpictures.eu
Secvenţă de joc din Danemarca – România. Sursa: sportpictures.eu

7. Titularele, odihnite pentru “decisivul” cu Germania. După ce scorul a luat proporţii, Florentin Pera a gândit în perspectivă şi a odihnit titularele pentru meciul decisiv cu Germania. Buceschi, Laslo, Ciucă, Seraficeanu, Dincă sau Pintea au intrat mai rar spre deloc în repriza secundă, când deznodământul era deja ştiut.

Eliza Buceschi, odihnită după ce scorul a luat proporţii. Sursa: sportpictures.eu
Eliza Buceschi, odihnită după ce scorul a luat proporţii. Sursa: sportpictures.eu

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi ştiri, interviuri şi reportaje de la Herning.

  • 5 goluri a marcat Diana Lixăndroiu, cea mai bună jucătoare a României
  • 4 aruncări de la 7 metri au irosit româncele
ADVERTISEMENT