Life

Calendar ortodox, 7 decembrie 2022. Cine este Sfântul Ambrozie. Dacă te rogi lui poți scăpa de duhurile necurate

Calendar ortodox, 7 decembrie 2022. Este sărbătorit Sfântul Ambrozie. Cine a fost acesta, de fapt, și de ce se spunea că îi scăpa pe oameni de duhurile rele.
07.12.2022 | 07:00
Calendar ortodox 7 decembrie 2022 Cine este Sfantul Ambrozie Daca te rogi lui poti scapa de duhurile necurate
Calendar ortodox, 7 decembrie 2022. Cine este Sfântul Ambrozie. Foto Ziarul Lumina
ADVERTISEMENT

Cine este, de fapt, Sfântul Ambrozie. Sfântul Ambrozie este cel despre care se spune că poate speria duhurile necurate și persoanele care se roagă lui au parte de o ușurare a vieții.

Calendar ortodox, 7 decembrie 2022

Sfântul reușea să scoată duhurile rele din orice creștin, care mergea apoi acasă sănătos cu mintea și cu trupul. Totul a început după ce Sfântul Ambrozie a descoperit moaștele sfinților mucenici Protasie și Ghervasie.

ADVERTISEMENT

O mulțime de duhuri necurate ieșeau din oamenii care veneau să se roage la sfintele moaște sub îndrumarea Sfântului Ambrozie, care reușea să le izgonească.

Dar mulți necredincioși spuneau că darul lui Ambrozie de a alunga duhurile rele și de a-i aduce pe oameni pe făgașul cel bun era doar o prefăcătorie și ziceau că oamenii care spuneau că au aceste duhuri rele erau, de fapt, cumpărați cu aur și tot ce voia să facă Sfântul era să se laude în fața tuturor celor veniți la moaște.

ADVERTISEMENT

Dar Diavolul s-a ațintit asupra unuia dintre acești necredincioși, iar el abia atunci a realizat ce se întâmplă și câtă minunățenie era în Sfântul Ambrozie. Acesta a fost înecat de ceilalți necredincioși.

„Să sufere ca mine toți cei ce hulesc pe sfinții mucenici și nu cred în Treimea, în care ne spune Ambrozie a crede”.

ADVERTISEMENT

Diavolul se temea să meargă aproape de sfânt

Legendele mai spun că odată, un copil era muncit de duhurile necurate, iar acesta a fost lăsat chiar înainte de a merge în Mediolan, acolo unde sfântul era episcop. Când a plecat copilul de acolo, diavolul a intrat iar în el.

„M-am temut de Ambrozie, căci, încă neajungând în Mediolan, am fugit din copilul acesta o vreme și l-am așteptat la locul acela unde l-am lăsat; apoi, văzându-l pe el întorcându-se, iarăși am intrat în el”.

ADVERTISEMENT

Sfântul chiar a știut când va pleca la cele sfinte și le-a spus apropiaților săi. Sfântul Ambrozie din calendarul ortodox a murit când se lumina în ziua Sfintelor Paști, exact cum a spus că se va întâmpla.

ADVERTISEMENT
Tags: