News

Când se dă pensia în aprilie 2024. Data la care pensionarii primesc banii pe card sau de la poștaș

Când se dă pensia în aprilie 2024. Când vor ajunge banii la beneficiarii din România, data la care pensiile vor fi livrate
03.04.2024 | 10:36
Cand se da pensia in aprilie 2024 Data la care pensionarii primesc banii pe card sau de la postas
Când se dă pensia în aprilie 2024. colaj Fanatik/ Foto pixabay/ Octav Ganea / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Când se dă pensia în aprilie 2024. Vârstnicii din România așteaptă ca indemnizațiile să fie livrate, mai ales că sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi și vor avea nevoie de bani pentru cumpărături.

Pensia în aprilie 2024. Când vor ajunge banii la seniori

Având în vedere că în acest an Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe 5 mai, mulți dintre pensionari vor fi nevoiți să se descurce cu banii primiți în luna aprilie pentru cheltuielile necesare cu ocazia acestei sărbători.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, foarte mulți români se tem că pensiile ar putea ajunge cu întârziere, în contextul grevei de la Poșta Română. Marți, 2 aprilie, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sindicaliștii și Compania Națională au ajuns la o înțelegere.

Angajații Poștei Române ar urma să primească o creștere salarială, între 350 și 370 de lei net. Majorarea va fi făcută în două tranșe, la începutul verii și pe 1 septembrie. Având în vedere situația, mulți pensionari se întreabă când vor primi indemizațiile, la timp, în această lună.

ADVERTISEMENT

Potrivit oficialilor, livrarea pensiilor se va face începând de miercuri, 3 aprilie, pentru seniorii care au ales varianta de a primi pensiile prin poștă. În mod normal, sumele sunt acordate între datele 1-15 ale fiecărei luni.

Este important de menționat că banii pot fi ridicați de la ghișeul sediului poștal, „în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii în curs”, dacă beneficiarii nu sunt găsiți la domiciliile lor.

ADVERTISEMENT

În cazul pensionarilor care au optat pentru primirea indemnizațiilor pe card, aceștia trebuie să știe că vor fi livrate pe data de 12 aprilie, vineri. Cei care vor să primească pensiile pe card trebuie să dețină un cont bancar și să depună un dosar cu mai multe acte la Casa Județeană de Pensii.

Pensionarii cu venituri mici vor primi bani în plus, în aprilie

Vestea bună este că în luna aprilie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei vor beneficia și de cei 250 de lei. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

ADVERTISEMENT

Cardurile sociale vor fi încărcate în perioada 15 aprilie – 25 aprilie 2024, conform Ministerului Investiţiilor si Proiectelor Europene. Ajutorul financiar este acordat o dată la două luni, aceasta fiind cea de-a doua tranșă livrată în 2024 beneficiarilor.

ADVERTISEMENT
Tags: