News

Calvarul la care au fost supuse cele două fetițe răpite de un prieten de familie. Unde sunt acum minorele

Cercetările au scos la iveală detaliile calvarului prin care au trecut copilele de 10 ani și 12 ani în mâinile răpitorului
13.11.2022 | 15:32
Calvarul la care au fost supuse cele doua fetite rapite de un prieten de familie Unde sunt acum minorele
Constantin Zapan a recunoscut că le-a răpit și violat pe cele două copile Foto: Olt Alert
ADVERTISEMENT

Anchetatorii au stabilit că cele două copile, răpite din Brașov și găsite în județul Prahova, au fost forțate să întrețină mai multe acte sexuale. Ele au fost agresate într-o parcare și în interiorul unei localități.

Calvarul la care au fost supuse cele două fetițe răpite de un prieten de familie

„În urma cercetărilor a reieșit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice și amenințări, ar fi forțat, pe rând, persoanele vătămate minore să întrețină mai multe raporturi și acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului și municipiul Buzău, dar și în localitatea Valea Nicovani din județul Prahova”, au precizat polițiștii brașoveni.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Fetele au fost scoase din mediul familial și au fost preluate de un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, fiind instituționalizate și internate în regim de urgență.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și coruperea sexuală a minorilor.

Răpitorul a luat fetele cu acordul mamei

Două fetițe din Brașov, de 12 și 10 ani, au dispărut vineri de la domiciliu după ce mama lor le-a dat voie să plece cu un bărbat de 42 de ani care le-a invitat la un grătar.

ADVERTISEMENT

Cele două minore sunt surori și locuiesc în localitatea Vama Buzăului, județul Brașov. Vineri, în jurul orei 19:00, un bărbat de 42 de ani i-a cerut voie mamei lor să le ia la un grătar, la el acasă. Bărbatul era un prieten al iubitului femeii.

Mama a fost de acord, însă la scurtă vreme după ce acestea au plecat, nu le-a mai putut contacta. De asemenea, minorele nu s-au mai întors nici peste noapte, iar mama nu a putut lua legătura nici cu bărbatul care le însoțea.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, femeia a mers direct la poliție și a reclamat dispariția fiicelor ei