News

Minorele din Brașov, răpite de prietenul mamei, au fost găsite. Mărturisirile terifiante ale răpitorului. Update

Două fetițe din Brașov, de 12 și 10 ani, au dispărut de la domiciliu după ce mama lor le-a dat voie să plece cu un bărbat de 42 de ani care le-a invitat la un grătar.
12.11.2022 | 20:28
Poliția le caută pe cele două surori dispărute din Brașov
ADVERTISEMENT
12-11-2022
18:27

Răpitorul fetițelor, violator cu antecedente. Ambele minore i-au căzut victime

Constantin Zapan, răpitorul celor două fetițe din Brașov, a fost prins și dus la poliție, unde a recunoscut totul.

Zapan a fost prins de în localitatea Valea Călugărească din județul Prahova, în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Audi, care era căutat de polițiștii din toată țara.

Poliţiştii le-au găsit pe cele două fete pe bancheta din spate a maşinii şi le-au dus acasă.

Răpitorul a fost dus la sediul poliţiei, unde a fost audiat în dosarul deschis pe numele său pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, în timpul audierilor din această seară, Zapan a recunoscut că le-a violat pe ambele copile.

Poliţiştii au descoperit că bărbatul este înscris în registrul agresorilor sexuali şi a mai avut condamnări pentru viol în trecut.

Cele două minore sunt surori și locuiesc în localitatea Vama Buzăului, județul Brașov. Vineri, în jurul orei 19:00, un bărbat de 42 de ani i-a cerut voie mamei lor să le ia la un grătar, la el acasă. Bărbatul era un prieten al iubitului femeii.

Presupusul răpitor a luat fetele cu acordul mamei

Mama a fost de acord, însă la scurtă vreme după ce acestea au plecat, nu le-a mai putut contacta. De asemenea, minorele nu s-au mai întors nici peste noapte, iar mama nu a putut lua legătura nici cu bărbatul care le însoțea. În aceste condiții, femeia a mers direct la poliție și a reclamat dispariția fiicelor ei, arată Antena 3.

ADVERTISEMENT

”Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00”, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

A fost declanșat mecanismul ”Alertă răpire copil”

Autoritățile au declanșat mecanismul ”Alertă răpire copil” și au constituit o celulă de criză la nivel local. Mai multe echipaje ale poliției efectuează ample căutări în județul Brașov, în vederea depistării celor două fete dispărute.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au mai transmis că persoanele care pot da informații despre fete sau despre răpitorul lor au posibilitatea de a apela numărul de urgență 112.

Poliția cere implicarea populației pentru găsirea fetelor

Oamenii de ordine sfătuiesc cetățenii să nu intervină direct, ci să sune la numărul de urgență, în cazul în care identifică victimele sau presupusul răpitor.

ADVERTISEMENT

“Persoanele care pot furniza informații, care să conducă la depistarea minorelor în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Vă reamintim faptul că, în conformitate cu mecanismul Alertă Răpire Copil, partenerii publici și privați s-au angajat să difuzeze mesajul de alertă”, au mai precizat reprezentanții Poliției.

ADVERTISEMENT
Tags: