News

Camera Deputaților dezbate moțiunea USR împotriva lui Florin Barbu. Cum se apără ministrul Agriculturii. Update

Camera Deputaților dezbate moțiunea simplă împotriva ministrului agriculturii. USR spune că Florin Barbu trebuie să plece
25.03.2024 | 08:27
Camera Deputatilor dezbate motiunea USR impotriva lui Florin Barbu Cum se apara ministrul Agriculturii Update
Florin Barbu spune că a fost „neinspirat” atunci când a vorbit despre Ceaușescu / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
25-03-2024
13:50

Florin Barbu: „Moțiunea USR e una pur politică”

Florin Barbu a spus, luni, la Parlament, că moțiunea USR este una „fără conținut” și „pur politică” și că nu e nostalgic după epoca Ceaușescu.

„Vorbim de această moţiune fără conţinut. Am citit cu atenţie această moţiune, în conţinutul ei nu se vorbeşte de activitatea Ministerului Agriculturii şi activitatea mea ca ministuru. Au depus o moţiune pur politică, încercând probabil ca la alegerile europarlamentare să facă pragul de 5%. Nu sunt nostalgic după Nicolae Ceauşescu, aveam 10 ani la revoluţie. Binenţeles că a fost o glumă, o ironie, şi întotdeauna am considerat, dar din păcate USR-iştii nu o înţeleg, numai oamenii inteligenţi ştiu de glumă şi de ironie”, a spus Barbu.

„Cine nu a înţeles acea glumă şi ironie, am spus acest lucru, să o ia ca o declaraţie neinspirată. Nu regret nimic în viaţa mea”, a adăugat el, referindu-se la declarația controversată despre Ceaușescu. 

 

Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, va fi luată în dezbatere, luni, în Camera Deputaților, un vot urmând să fie dat marți. Florin Barbu a fost criticat după o declarație admirativă față de Nicolae Ceaușescu.

„Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”

Moțiunea USR, intitulată „Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”, va fi dezbătută luni, în Camera Deputaților, urmând ca un vot să fie dat marți.

ADVERTISEMENT

Florin Barbu a stârnit reacții de indignare în rândul clasei politice după ce, într-un interviu acordat Euronews, a declarat: „preşedintele nostru, domnul Nicolae Ceauşescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”.

A fost „neinspirat”

Ulterior, ministrul Agriculturii a spus că a fost „neinspirat” cu această declarație și că, având în vedere că, înainte de 1989 avea doar zece ani, nu are cum să fie nostalgic după regimul lui Ceaușescu. Totuși, Florin Barbu a declarat că este nostalgic după sistemul de irigații din acea vreme.

ADVERTISEMENT

„Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că eu aveam 10 ani atunci. Mai mult de atât, sunt nostalgic după sistemul de irigaţii din România, care este sistemul de irigaţii al românilor şi mi-aş dori foarte mult să investim în continuare în sistemul de irigaţii, să ajungem să irigăm ca în 1989. Sunt nostalgic şi îmi doresc foarte mult ca toate resursele economice ale României să fie exploatate”, a spus Babu.

USR: „Să vină cineva mai priceput”

Cei de la USR i-au cerut premierului Marcel Ciolacu să-l demită pe Florin Barbu, pentru că „trebuie să plece din funcția de ministru, să vină cineva mai priceput și mai puțin nostalgic după comunism”, potrivit unui comunicat USR.

ADVERTISEMENT

„Ministrul PSD al Agriculturii a știut, în schimb, să se ocupe de rotunjirea conturilor apropiaților baronului PSD Paul Stănescu, în beneficiul căruia a promovat legea prin care stuful din Delta Dunării a devenit pășune și aducător de subvenții europene. Chiar și acum, după ce a intrat pe fir Parchetul European, ministrul Barbu ține cu ghearele de această lege, ne explică cum nu e nicio problemă și aduce elogii dictatorului Ceaușescu”, se arată în același comunicat.