News

Camion încărcat cu peste 1.500 de arme, descoperit de polițiștii de frontieră, la Isaccea

Polițiștii de frontieră au depistat, în weekend, un camion încărcat cu peste 1.500 de arme și încărcătoare, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea.
02.10.2023 | 12:00
Camion incarcat cu peste 1500 de arme descoperit de politistii de frontiera la Isaccea
Peste 1.500 de arme și încărcătoare, descoperite de polițiștii de frontieră, la Isaccea
ADVERTISEMENT

Un camion încărcat cu peste 1.500 de arme și încărcătoare a fost descoperit de polițiștii de frontieră, la Isaccea. Un transport similar de arme care urmau să ajungă în Ucraina a fost oprit de polițiștii de frontieră de la Constanța și în primăvara acestui an.

Peste 1.500 de arme și încărcătoare, descoperite de polițiștii de frontieră, la Isaccea

Controlul de la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea a avut loc sâmbătă, 30 septembrie. Atunci, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, într-un camion încărcat cu diverse bunuri, 1.520 de arme neletale supuse autorizării.

ADVERTISEMENT

Potrivit polițiștilor de frontieră din cadrul PTF Isaccea, în weekend s-a efectuat controlul specific asupra unui ansamblu rutier, format din cap tractor şi semi-remorcă. Vehiculul era condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care transporta diverse mărfuri.

Pe lângă cele peste 1.500 de arme, în mijlocul de transport marfă au mai fost găsite și 120 încărcătoare cu o capacitate de 18 cartuşe. În acest moment, Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată. Cele 1.520 de pistoale și 120 de încărcătoare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia verificării documentelor de însoţire a mărfii, poliţiştii de frontieră, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea, au desigilat compartimentul marfă, procedând la verificarea bunurilor existente în interior.

Cu această ocazie au fost descoperite, pe lângă mărfurile transportate, 1.520 pistoale neletale, supuse autorizării, diferite modele şi calibre, precum şi 120 încărcătoare cu o capacitate de 18 cartuşe”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Peste 1.000 de pistoale care ar fi trebuit să ajungă în Donbas, depistate într-un camion la Constanța, în martie

Un caz similar celui de la Isaccea a fost raportat și în primăvara acestui an. Pe 31 martie, un transport de 1.200 de arme care urmau să ajungă în Ucraina a fost oprit de polițiștii de frontieră de la Constanța.

Armele trebuiau să ajungă în Donbas. În zonă se duc și acum lupte între forțele militare ucrainene și cele ruse. Autoritățile române au susținut la acea dată că armele cu aer comprimat pot fi modificate oricând pentru a deveni pistoale cu muniție letală.

ADVERTISEMENT

Transportul din martie valora o jumătate de milion de lei. Anchetatorii explicau atunci că acești traficanți preferă să cumpere astfel de modele pentru că plătesc taxe vamale mai mici. Ulterior, le pot modifica ușor în arme de foc.

ADVERTISEMENT