ADVERTISEMENT
News

Canada a oprit vaccinarea persoanelor sub 55 de ani cu serul AstraZeneca

Autor: Alexandru Năstase | 30.03.2021 | 11:28
Canada a oprit vaccinarea persoanelor sub 55 de ani cu serul AstraZeneca
Canada a spus stop vaccinării cu AstraZeneca. Sursa foto - hepta.ro

Canada a oprit vaccinarea persoanelor sub 55 de ani cu serul AstraZeneca. Autoritățile din această țară au optat pentru un asemenea demers din cauza îngrijorărilor privind riscul de apariție a cheagurilor de sânge.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții din sănătate au explicat că există ”o incertitudine substanțială cu privire la beneficiile vaccinului” .

Concret, suspendarea vaccinării a fost recomandată de Comitetul Consultativ Național pentru Imunizare din motive de siguranță.

ADVERTISEMENT

Canada a oprit vaccinarea persoanelor sub 55 de ani cu serul de la  AstraZeneca

”Noile date au arătat că riscul de formare a cheagurilor de sânge este mai mare, de 1 la 100.000, față de 1 la 1.000.000 cât se credea anterior”, a spus dr. Shelley Deeks, vicepreședinte al Comitetului.

De asemenea, medicul a mai precizat că majoritatea pacienților din Europa care au dezvoltat cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca erau femei cu vârsta sub 55 de ani.

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor, rata mortalității în rândul celor care dezvoltă cheaguri este de aproape 40%, fiind considerat mult peste limită.

Dr. Joss Reimer, membru al grupului de lucru pentru implementarea vaccinului, spune că acest tip de reacție adversă rară se produce de obicei între patru și 20 de zile după administrarea vaccinului, iar simptomele pot reflecta un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

ADVERTISEMENT

”Deși încă credem că beneficiile pentru toate vârstele depășesc riscurile, nu mă simt confortabil cu probabilități, vreau să apară mai multe date din Europa”, a spus și Reimer.

Interesant este că ministerul Sănătății din Canada a transmis un raport din care reieșea că nu au fost raportate cazuri de tromboze. Cu toate acestea, în urmă cu doar câteva zile, autoritățile au trecut pe prospectul vaccinului avertizarea asupra riscului rar de formare a cheagurilor de sânge.

ADVERTISEMENT

”Nu avem nicio îngrijorare legată de persoanele care au primit până acum vaccinul”, a spus dr. David Williams, directorul medical în Ontario.

Vă readucem aminte că și în Europa există mai multe semne de întrebare la adresa serului de la AstraZeneca. Câteva țări au decis deja suspendarea lui.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!