News

Potop în Dubai. Furtuna violentă care a adus inundații și a anulat zboruri – Video

Haos în Emiratele Arabe Unite. O furtună a produs inundații grave și a afectat zeci de zboruri care au fost redirecționate pe alte aeroporturi
17.04.2024 | 07:42
Potop in Dubai Furtuna violenta care a adus inundatii si a anulat zboruri  Video
Furtună la Dubai. Aeroportul s-a transformat în lac, iar zborurile au fost anulate sau amânate. Sursa foto: Colaj foto / The Telegraph
ADVERTISEMENT

Aeroportul Internațional Dubai (DXB) s-a transformat într-o mare interioară în ziua de marți, din cauza unei furtuni puternice care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

Furtună violentă în Dubai: inundații și zboruri anulate

Aceasta a dus la anularea sau amânarea a zeci de zboruri, multe dintre ele având legătură și cu România. De exemplu, zborul FZ1709 de la Dubai la București, programat pentru ora 23:15, a fost anulat, conform flightradar24.com.

ADVERTISEMENT

Zborul Wizz Air W4 3267 de la București la Dubai, care trebuia să aterizeze la ora locală 20:30, a rămas în aer. Avionul a efectuat în aer „zonă de așteptare” în apropierea Aeroportului DXB și se estimează că va ateriza la ora locală 23:04. Și cursa Fly Dubai FZ1798 de la București la Dubai a rămas în aer, deși trebuia să ajungă la ora 21:35.

Pista Aeroportului Internațional din Dubai a fost inundată complet, iar piloții se străduiau ca  avioanele să își găsească drumul pe pistă prin apa care se acumulase ca într-un lac.

ADVERTISEMENT

Toate operațiunile efectuate pe aeroport au fost suspendate aproape de 25 de minute marți din cauza furtunii. Totodată, cel puțin 21 de zboruri pentru plecare și alte 24 de zboruri de sosire au fost anulate în timpul zilei și trei zboruri au fost trimise să aterizeze către alte aeroporturi.

Devierea curselor care urmau să ajungă la Dubai va rămâne valabilă până când condițiile meteorologice vor permite acest lucru, a transmis Aeroportul marți. În schimb, plecările vor continua să funcționeze.

ADVERTISEMENT

Dubai, afectat grav de ploi

Dubaiul a fost afectat de inundații majore ca urmare a precipitațiilor abundente. Marți a plouat peste 120 de litri de ploaie pe metrul pătrat, care este practic media anuală specifică pentru acest tip de țară deșertică.

Se așteaptă mai multe precipitații în orele următoare, conform SkyNews. Casele și drumurile au fost inundate, iar mașinile parțial scufundate au fost abandonate de proprietari.

ADVERTISEMENT

Precipitații abundente au fost înregistrate și în alte părți ale Emiratelor Arabe Unite (EAU), o federație formată din șapte emirate – Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah și Fujairah.

Aeroportul din Dubai este cel mai circulat din lume în ceea ce privește călătoriile internaționale.

ADVERTISEMENT