News

Când ar putea lovi al treilea val de Covid România. Octavian Jurma, previziunile unui dezastru

23.02.2021 | 10:57
Cand ar putea lovi al treilea val de Covid Romania Octavian Jurma previziunile unui dezastru
ADVERTISEMENT

Epidemiologul Octavian Jurma așteaptă cu sufletul la gură finele lunii februarie pentru a vedea dacă țara noastră se va confrunta, sau nu, cu al treilea val de Covid-19.

Medicul crede că această săptămână e decisivă pentru România și poate reprezenta fie liniștea dinaintea furtunii, fie începutul unei perioade liniștite în plină pandemie.

ADVERTISEMENT

Orice ar fi, crede Jurma, oamenii ar trebui să fie pregătiți de cel mai negru scenariu mai ales că societatea românească a ales să opteze pentru mai multe măsuri de relaxare.

Octavian Jurma așteaptă valul al treilea al pandemiei

În 14 ianuarie 2021 zarurile au fost aruncate în privința deschiderii școlilor văzută ca una din multele măsuri de relaxare.

ADVERTISEMENT

Azi am intrat în a 3-a săptămână de la deschiderea școlilor în care vom vedea ce numere ne-au ieșit din acea aruncare. Istoria din toamna trecută nu este de partea noastra și nici experiența țărilor dinspre care ne așteptăm să vină valul 3.

Cu toate acestea vă recomand ca în această săptămână să luați o pauză mentală de la grija zilei de mâine. O să ne ajute la fel cum ajută o pauză în ziua dinaintea examenului sau a unei mari competiții.

ADVERTISEMENT

Suntem în acest moment împărțiți în două categorii, relaxați și epuizați și e momentul să ne tragem și noi, cei epuizați, suflarea. Fie săptămâna viitoare vom avea o creștere a numărului de cazuri, fie nu. Fie am scăpat de valul 3, fie nu.

Ceea ce vom vedea s-a întâmplat deja în urmă cu 2 săptămâni. Nu are sens să ne mai stresăm acum pentru asta, pentru că nu mai putem face nimic în plus până când datele nu vor deveni incontestabile într-o direcție sau alta inclusiv pentru majoritatea celor relaxați.

ADVERTISEMENT

Dacă lucrurile rămân în scădere cu atât mai bine, rămânem și noi relaxați la fel ca restul lumii. În schimb o săptămână de răgaz poate fi vitală dacă va trebui să o luăm de la capăt… Dumnezeu să ne ocrotească”, a scris Jurma pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: