Life

Când e bine să plantezi hortensia în grădina ta. Cum îngrijești corect planta care îți înfrumusețează curtea

Când este cel mai bine să plantezi, de fapt, hortensia în grădina ta. Cum trebuie îngrijită corespunzător această floare.
01.02.2024 | 12:25
Cand e bine sa plantezi hortensia in gradina ta Cum ingrijesti corect planta care iti infrumuseteaza curtea
Când se plantează hortensia în grădina ta. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Multe persoane se întreabă când este bine să planteze hortensia în grădina lor. Există o anumită perioadă din an în care este cel mai bine să faci acest lucru.

Când se plantează hortensia în grădina ta

Printre florile cele mai plantate în grădină se numără hortensia, datorită culorilor sale vii, dar și a faptului că se poate planta atât în grădină, cât și în ghivece.

ADVERTISEMENT

Pentru ca această plantă să reziste cât mai mult timp, are nevoie de îngrijire corespunzătoare. În plus, momentul și locul în care este plantată contează foarte mult.

Hortensia trebuie plantată primăvara, potrivit experților. Mai exact, aprilie este luna cea mai potrivită, pentru că solul încă este umed, iar temperaturile de afară încep să crească.

ADVERTISEMENT

Mai există și varianta de a planta hortensia toamna. Dacă faci acest lucru, atunci trebuie să te asiguri că aceasta are destul timp pentru a înrădăcina înainte să vină sezonul rece.

Înainte de a planta hortensia, asigură-te că alegi un loc însorit sau semiumbrit, unde solul este bine drenat. Sapă apoi o groapă de aproximativ 50 cm adâncime și 50 cm lățime.

ADVERTISEMENT

Se adaugă apoi compost sau pământ de flori în groapă. În acest fel, drenajul și fertilitatea solului vor fi îmbunătățite. Hortensia se așază în groapă, se acoperă cu pământ, după care se presează ușor astfel încât să compacteze solul. După plantare se udă abundent.

Cum se îngrijește corect hortensia

Hortensia nu este deloc o plantă greu de îngrijit dacă ții cont de câteva aspecte. Trebuie udată regulat, în special în timpul verii, atunci când este foarte cald.

ADVERTISEMENT

Primăvara și toamna se aplică un îngrășământ special pentru hortensii pentru ca acestea să aibă nutrienții necesari. Dacă faci acest lucru, planta va rezista mult timp, notează click.ro.

Un alt lucru pe care e bine să-l faci primăvara este să tunzi hortensia. Doar așa o vei menține în formă, iar ramurile și florile se vor dezvolta corespunzător.

Este o plantă disponibilă în mai multe culori și e bine să ții cont de acest aspect pentru a o îngriji corespunzător. Un lucru interesant este faptul că pH-ul solului are un impact asupra culorii hortensiei.

Pentru florile albastre au violete, se adaugă îngrășământ ce conține fier sau sulfat de aluminiu în sol. Acesta va acidifica mediul. În cazul florilor roșii sau roz, se adaugă îngrășământ cu potasiu în sol pentru ca acesta să fie mai alcalin.

ADVERTISEMENT
Tags: