Life

10 flori pe care trebuie să le ai în grădina ta. Înfloresc tot anul

Tu știi care sunt cele 10 flori pe care trebuie să le ai în grădina ta? Ele înfloresc tot anul, astfel că vei avea parte de un peisaj deosebit.
03.07.2023 | 14:57
10 flori pe care trebuie sa le ai in gradina ta Infloresc tot anul
10 flori pe care trebuie să le ai în grădina ta. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu știi ce flori trebuie să ai în grădina ta dacă vrei un aspect mai plăcut? Aceste 10 flori înfloresc întreg anul. Unele dintre ele au un miros îmbietor și de asemenea, vei vedea că vor schimba complet decorul în jur.

10 flori pe care trebuie să le ai în grădina ta

Cele 10 flori pe care trebuie să le ai în grădina ta, dincolo de faptul că înfloresc tot anul, sunt și accesibile la preț. Le găsești mai peste tot dacă vrei să le achiziționezi și nu necesită nici atât de multă îngrijire pe cât crezi.

ADVERTISEMENT

Top 10 flori pe care trebuie să le ai în grădina ta și care înfloresc tot anul este început de trandafir. Trandafirii roșii sunt de altfel cele mai cunoscute flori de grădină. Ele rezistă chiar și la îngheț, însă trebuie plantați într-o zonă cu lumină directă, arată The Spruce.

Este recomandat să cureți mereu florile uscate, iar mai apoi te bucuri de o plantă frumoase. Următoarea floare pe care merită să o ai în grădina ta este Florea clopoțel sau Campanula. Este originară din Italia, dar se împacă bine și cu frigul.

ADVERTISEMENT

Înflorește vara, dar și toamna și iubește solul umed, dar și lumina directă. Cam aceleași reguli ca la cele pentru trandafir. Planta însă se descurcă în mare parte singură, astfel că nu e nevoie să o fertilizezi.

Planta toxică pentru animale, dar care are un miros plăcut

În top 10 plante pe care trebuie să le ai în grădina ta este și begonia. O poți pune în curte, pe terasă, ori chiar și în apartament. Planta este însă sensibilă la temperaturile sub zero grade, astfel că e bine să ai grijă în perioada iernii.

ADVERTISEMENT

Și Plumbago indica este o altă plantă care schimbă decorul grădinii tale. Este ordinară din Asia de Sud-Est, iar Floriile ei sunt roșii. Le  vezi pe tot parcursul anului, însă ai grijă ca planta să fie mereu în lumina directă a soarelui, arată sursa citată.

Pe locul cinci avem Nerium oleander, cunoscut și sub numele de leandru. Cu siguranță ai văzut sau ai avut măcar odată această plantă. Nu ar pretenții mari, are flori parfumate care țin din mai până în octombrie, dar din păcate e toxică pentru animale.

ADVERTISEMENT

Din topul celor zece plante pe care trebuia să le ai în grădina ta mai face parte și Tagetes patula sau crăița. Această plantă înflorește vara și rezistă până toamna târziu. Și ea are nevoie de asemenea de lumina soarelui și nu e deloc pretențioasă când vine vorba de sol. Totuși, are nevoie de apă.

Alte plante pentru grădina ta sunt limba mării, gălbenelele, dar și margareta africană. La rândul lor, acestea înfloresc tot anul. Nu au nevoie de o îngrijire prea multă, însă trebuie udate în mod regulat.

Iar pe ultimul loc avem cyclamen. Acestea nu înfloresc chiar tot anul, iar totul depinde de soi. Mai exact, este bine să optezi pentru două soiuri. Unul dintre ele înflorește în perioada iernii și primăvara, iar cel de-al doilea toamna. Și această plantă trebuie să stea însă în bătaia directă a soarelui.

ADVERTISEMENT