Life

Momentul când e vizibilă eclipsa parțială de lună plină din noaptea de 28 octombrie. Ce nu e bine să faci în timpul fenomenului astronomic

Când se va putea vedea eclipsa parțială de lună plină din noaptea de 28 octombrie. Lucruri interzise în timpul fenomenului.
26.10.2023 | 22:56
Momentul cand e vizibila eclipsa partiala de luna plina din noaptea de 28 octombrie Ce nu e bine sa faci in timpul fenomenului astronomic
Eclipsa va putea fi văzută și în alte țări. Sursa foto: Mint
ADVERTISEMENT

O eclipsă parțială de lună plină se va produce în noaptea de 28 spre 29 octombrie, adică sâmbătă spre duminică. Cerul trebuie să fie senin pentru ca fenomenul astronomic să poată fi urmărit și este vizibil în mai multe țări, printre care și în România.

Când vom putea vedea eclipsa parțială de lună plină din noaptea de 28 spre 29 octombrie

Reprezentanții Observatorului astronomic ”Amiral Vaslile Urseanu” transmit că Luna se va afla în constelația Aries în timpul eclipsei parțiale de lună plină. Aries va fi urmată de planeta Jupiter, iar luna va începe să intre treptat în umbră începând cu ora locală 21:02.

ADVERTISEMENT

Observatorul astronomic ”Amiral Vaslile Urseanu” va fi deschis până la 1:30 pentru persoanele care vor să se bucure de vizionarea fenomenului rar. La 1:27, specialiștii se așteaptă ca Luna să iasă din penumbră și să-și recapete strălucirea. Așadar, eclipsa va dura destul de multe ore.

”Eclipsa se produce în noaptea de 28 spre 29 octombrie, sâmbătă spre duminică, atunci când Luna se va afla în constelaţia Aries, fiind însoţită de planeta Jupiter, care se va afla la stânga ei. Fenomenul începe cu intrarea Lunii în penumbră, la ora 21:02, la două ore după răsăritul Lunii.

ADVERTISEMENT

Pentru că penumbra Pământului nu este foarte opacă, la începutul fenomenului culoarea Lunii nu se va schimba mult. În acel moment, Luna se va afla sus pe cer, înspre sud-est. După maxim, Luna îşi va recăpăta strălucirea şi culoarea, ieşind complet din umbră la ora 23:53 şi din penumbră la ora 1:27, pe 29 octombrie”, apare în postarea instituției.

Ce nu este bine să faci în timpul eclipsei parțiale de lună plină

În timpul unei eclipse de Lună se spune că se creează tot felul de energii. Stările noastre sunt afectate, iar planeta trece printr-o transformare. Într-o asemenea perioadă pot apărea uragane, cutremure, erupții vulcanice sau fenomene meteo stranii.

ADVERTISEMENT

Evitați să călătoriți în timpul unei eclipse de Lună, mai ales pe distanțe mari. Riscați să aveți un drum cu obstacole sau cu un final pe care nu vi l-ați dori. De altfel, pot apărea conflicte cu diferite persoane, iar autovehiculele sau avioanele se pot defecta.

Tot pe parcursul unei eclipse evită să faci datorii, să iei bani cu împrumut. Chiar dacă este vorba despre o sumă, tot trebuie să eviți datoriile și împrumutul, căci riști să se întoarcă împotriva ta. În schimb, poți sprijini financiar un nevoiaș sau un copil bolnav.

ADVERTISEMENT

Eclipsa din noaptea de 28 spre 29 octombrie va mai fi vizibilă în toate țările din Europa, dar și din Asia, Australia, Africa, America de Nord, America de Sud-Est, de pe Oceanul Pacific, Indian, Arctic, Atlantic și din Antarctica. Ultima oară când s-a produs un fenomen similar a fost pe 8 noiembrie 2022.

ADVERTISEMENT