Life

Când expiră cafeaua, de fapt. În cât timp o poți consuma dacă a fost depășit termenul de valabilitate

Când expiră cafeaua și în cât timp poate fi consumată dacă termenul de valabilitate a fost depășit? Poate multe persoane se întreabă asta.
01.12.2023 | 16:37
Cand expira cafeaua de fapt In cat timp o poti consuma daca a fost depasit termenul de valabilitate
Când expiră cafeaua, de fapt. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Când expiră cafeaua și cât timp o putem consuma fără griji? Poate ți s-a întâmplat și ție să achiziționezi mai multe pachete de cafea, sau poate ai primit cadou. Ai uitat de ele și iată că termenul de valabilitate a fost depășit.

Când expiră cafeaua, de fapt

Mai poți să consumi cafeaua sau a expirat aceasta? Sigur te-ai întrebat și tu măcar o dată. Află că nu există un răspuns clar legat de perioada de timp în care expiră cafeaua. De-a lungul timpului au fost efectuate numeroase studii în acest sens.

ADVERTISEMENT

Totuși, cercetătorii nu au reușit să afle exact cât timp rezistă cafeaua, până când este expirată, arată Healthline. Pe de altă parte, există câteva detalii legate de când expiră cafeaua pe care e bine să le iei în calcul.

Spre exemplu, cafeaua este uscată, astfel că nu poate dezvolta mucegai. Important este însă să ai grijă la depozitare. Dacă nu depozitezi cafeaua într-un recipient etanș, gustul ei se va deteriora.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă ții cafeaua în frigider, ori în congelator, pe perioade mai lungi, gustul ei va fi de asemenea afectat. Alege, deci, un recipient corespunzător, dar și un loc uscat și răcoros, iar cafeaua va rezista foarte multă vreme.

Cât rezistă boabele de cafea, dacă termenul de valabilitate a fost depășit

Boabele prăjite de cafea spre exemplu pot să reziste chiar și câțiva ani. Acestea trebuie depozitate însă, după cum ziceam mai sus, într-un recipient etanș, care să stea departe de căldură, umiditate, dar și lumină.

ADVERTISEMENT

Dacă pachetul de cafea boabe a fost deschis însă, aici există o problemă. Când expiră cafeaua? Teoretic, boabele mai rămân proaspete doar între 1 și 3 de săptămâni. Astfel, e posibil ca după această perioadă, aroma să nu mai fie aceeași.

Se poate spune, deci, că dacă termenul de valabilitate a fost depășit, cafeaua încă nu expiră. Asta doar dacă am depozitat-o corect, după cum menționam anterior. Ce poți să pățești dacă alegi să consumi cafea după termenul de valabilitate?

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de alimente, cafeaua nu este periculoasă. Astfel, conform cercetătorilor, singurul dezavantaj este faptul că gustul nu va mai fi același. Drept rezultat, este posibil ca ceașca fierbinte de dimineață să nu îți ofere aceeași satisfacție. 

ADVERTISEMENT