Life

De ce să nu pui ouăle în frigider dacă sunt proaspete. La ce pericol te expui, de fapt

Tu știi de ce nu e bine să pui ouăle în frigider dacă sunt proaspete? Multe persoane se expun în fața unui pericol mare, neștiind acest detaliu.
31.10.2023 | 13:08
De ce sa nu pui ouale in frigider daca sunt proaspete La ce pericol te expui de fapt
De ce să nu pui ouăle în frigider dacă sunt proaspete. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că nu e bine să pui ouăle în frigider dacă sunt proaspete? Poate și tu faci acest lucru, de teamă ca nu cumva acestea să se strice. Acest obicei nu este însă unul tocmai bun.

De ce să nu pui ouăle în frigider dacă sunt proaspete

Ouăle sunt unele dintre alimentele adorate de români. Pot fi consumate sub diferite forme, fie ele fierte, prăjite, sub formă de completă, ori umplute. Mai mult de atât, ele au și o mulțime de beneficii pentru organismul nostru.

ADVERTISEMENT

Despre ouă se spune că ar fi unul dintre cele mai complexe alimente din punct de vedere nutrițional. Ele pot fi de asemenea integrate și în numeroase rețete de dulce, precum clătite, brioșe și nu numai.

Și totuși de ce să nu ouăle în frigider dacă sunt proaspete? În momentul în care mergi la cumpărături, iei ouăle direct din frigider, iar când ajungi acasă ai grijă să faci același lucru.

ADVERTISEMENT

Dacă însă achiziționezi ouă proaspete, din altă parte, precum un producător local și nu din magazine, ai mare grijă. Specialiștii spun că ouăle nu se pun în frigider dacă sunt proaspete. Motivul este unul foarte simplu.

Cum recunoști ouăle proaspete

Schimbare temperaturii favorizează proliferarea bacteriilor de pe coajă. Astfel, o alegere bună este să le lași la temperatura camerei. Iar dacă le ai deja la frigider și vrei să le depozitezi în altă parte, nu face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Deși sunt alimente complexe, ouăle nu rezistă la schimbările de temperatură. Ce să faci însă ca să îți dai seama dacă ouăle sunt proaspete sau nu? Când nu există o dată de expirare, poate fi dificil.

Cel mai simplu test este cel cu paharul. Pune oul într-un pahar cu apă rece. Dacă aceasta plutește, înseamnă că nu este proaspăt și trebuie aruncat. Dacă oul se scufundă la fundul paharului însă, înseamnă că este proaspăt.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru important de știut despre ouă este că acestea nu trebuie depozitate pe ușa frigiderului. Pentru că nu rezistă la schimbările de temperatură, iar ușa este des deschisă, acestea s-ar putea altera.  

ADVERTISEMENT